Gå til hovedindhold
Webinar
Administration & Økonomi
Afgifter & Tilskud
Afholdt | Kun for medlemmer

Webinar om den grønne skattereform

Deltag i webinaret og bliv klogere på den grønne skattereform, som træder i kraft 1. januar 2025.

Webinaret blevet afholdt den 14. juni 2024. Du kan købe adgang til optagelsen i en begrænset periode. Prisen er 550 kr. ekskl. moms for medlemmer af Dansk Fjernvarme.
Send en mail til tilmelding@danskfjernvarme.dk.

Fjernvarmesektoren er omfattet af et omfangsrigt afgiftssystem. Systemet står nu over for en grundlæggende omlægning med den grønne skattereform, som forventes at blive endeligt vedtaget i folketinget i begyndelsen af juni måned. Reformen har betydning for de afgifter, som fjernvarmeværkerne skal betale allerede fra årsskiftet.

Reformen lægger nye højere CO2-afgifter på de fossile brændsler som kul, olie, naturgas og ikke-bionedbrydeligt affald. Der lægges også en ny højere afgift på fossil elproduktion fra kraftvarmeværker, der anvender fossile brændsler. Det nye afgiftssystem indebærer også, at en række energiafgifter sættes ned, således at størstedelen af afgiften som noget nyt ligger på CO2-afgifterne.

Biomassen er ikke omfattet af den ny CO2-afgift, og det samme gælder for de biogene affaldsfraktioner. Sidstnævnte kan få betydning for affaldsvarmeprisen, idet der sker en omlægning fra energiafgifter, der pålægges både de fossile og biogene affaldsfraktioner til afgifter på CO2, der alene pålægges den fossile andel af affaldet.

Det nye afgiftssystem er for kvoteomfattede som noget nyt sammenstykket af både en emissionsafgift og en CO2-afgift udover energiafgifter og miljøafgifter. En del af reformen indfases gradvist, men det er alene kvoteomfattede selskaber med fossil elproduktion, der i praksis mærker noget til denne indfasning, da skattemyndighederne har besluttet, at der ikke skal ske gradvis indfasning på rumvarme.

Dansk Fjernvarme offentliggør hvert år en afgiftsoversigt med relevante afgiftssatser samt en række regneark, som kan anvendes til opgørelse af afgiftsgodtgørelse på de forskellige ordninger, som ligger i afgiftssystemet. Det nye afgiftssystem vil blive gennemgået på webinaret og der vil ligeledes være en introduktion til de regneark, som Dansk Fjernvarme på nuværende tidspunkt forventer at stille til rådighed via sin hjemmeside til næste år.

OBS: Datoen er med forbehold for, at der ikke inden sker afgørende nyt i den politiske beslutningsproces.

På webinaret kan du bl.a. høre:

  • Den politiske hensigt med den grønne skattereform
  • Hvordan det nye afgiftssystem ser ud og hvordan overgangen til det nye system bliver
  • Hvilke regneark til godtgørelse af afgifter Dansk Fjernvarme stiller til rådighed fremadrettet
  • Hvilke afgiftsændringer der kan være på vej fremover

Aktuelle lovforslag vedr. den grønne skattereform:

Lovforslag nr. L 182, Folketinget 2023-24, Forslag til Lov om afgift af CO2e-emissioner fra kvoteomfattede sektorer (emissionsafgiftsloven) (folketingstidende.dk)

Lovforslag nr. L 183, Folketinget 2023-24, Forslag til Lov om ændring af lov om kuldioxidafgift af visse energiprodukter, lov om energiafgift af mineralolieprodukter m.v., lov om afgift af naturgas og bygas m.v., lov om afgift af stenkul, brunkul og koks m.v. og forskellige andre love (Gennemførelse af dele af »aftale om grøn skattereform for industri mv.« fra juni 2022, ændringer som følge af emissionsafgiftsloven og udvidelse af adgang til ekstraordinær genoptagelse på afgiftsområdet m.v.)

Er webinaret noget for dig?

Webinaret henvender sig til dig, der i forbindelse med dit arbejde har brug for at kende til afgiftssystemet, bl.a. til brug for opgørelse af afgiftsgodtgørelser eller som input ved vurdering af hvilke anlæg, der er mest rentable at anvende i selskabets varmeproduktion.

Webinaret er kun for medlemmer af Dansk Fjernvarme. 

Alle deltagere vil få adgang til en optagelse af webinaret og de viste slides i en måned efter afholdelsen. Så selvom du ikke har mulighed for at deltage i selve webinaret, kan du via din tilmelding se optagelsen på et andet tidspunkt.

Du vil senest én hverdag inden webinarets afholdelse modtage en mail med linket til webinaret samt yderligere vejledning.

Vi glæder os til at modtage din tilmelding senest 3 hverdage før webinaret.

Du deltager i webinaret via din computer eller tablet/smartphone. Som udgangspunkt skal du ikke bruge webcam, men det er en fordel at bruge høretelefoner. Hvis lyden/billedet er meget ustabilt, kan det være en fordel at tilslutte din PC til en kabelforbindelse i stedet for wifi. Du har mulighed for at stille spørgsmål direkte til underviseren via en chat.

Praktisk information og betingelser

Vil du vide mere om persondata, afbudsvilkår og andre betingelser, så læs videre her:

Praktisk information og betingelser

Samme sted finder du kontaktoplysninger, hvis du har spørgsmål eller kommentarer vedrørende vores kurser og arrangementer, eller hvis du har brug for hjælp til tilmelding eller afbud.