Gå til hovedindhold
Webinar
Administration & Økonomi
Klima- & Miljøforhold
Køb optagelse

Webinar om nye krav til bæredygtighedsrapportering (ESG)

Nye krav til bæredygtighedsrapportering (også populært kaldet ESG-rapportering) vil omfatte mange fjernvarmeselskabers erhvervskunder. Kunderne skal i kravene redegøre for klimapåvirkninger i hele værdikæden – og dermed også for klimapåvirkninger fra købet af fjernvarme. Dette kan påvirke selv mindre fjernvarmeselskaber.

Webinaret blev afholdt den 10. november 2023. Du kan købe adgang til optagelsen i en begrænset periode. Prisen er 525 kr. ekskl. moms for medlemmer af Dansk Fjernvarme og Grøn Energi. For ikke-medlemmer er prisen 695 kr. ekskl. moms. Send en mail til tilmelding@danskfjernvarme.dk.

Der er nye krav på vej til de danske virksomheder, som vil medføre betydelige krav om oplysninger for store virksomheders bæredygtighed i forlængelse af årsrapporten.

I første omgang er det kun de større fjernvarmeselskaber, der bliver direkte omfattet af kravene i løbet af 2025.

Mange fjernvarmeselskaber vil dog opleve, at deres store erhvervskunder vil være omfattet af kravene, og at de derfor vil begynde at efterspørge data og oplysninger om CO2-udledninger og klimapåvirkninger af selv mindre selskaber, der leverer fjernvarme til disse erhvervskunder.

Derfor skal også mindre selskaber indstille sig på, at de skal kunne levere oplysninger til erhvervskunderne.

På webinaret gennemgår vi de nye krav til bæredygtighedsrapportering, og hvad det kan betyde for de selskaber, der er indirekte omfattet som følge af, at de har store erhvervskunder, som bliver omfattet og vil efterspørge oplysninger fra deres leverandører.

På webinaret kan du bl.a. høre:

  • Hvad er det for nogle krav om bæredygtighedsrapportering?
  • Hvem bliver direkte omfattet? Og hvad betyder det for dig, hvis dine kunder er omfattet?
  • Dansk Fjernvarmes arbejde med bæredygtighedsrapporteringen og udarbejdelse af skabeloner.

Er webinaret noget for dig?

Webinaret henvender sig til dig, der

  • er driftsleder i et mindre eller mellemstort fjernvarmeselskab
  • er administrativ medarbejder og bl.a. skal hjælpe med at redegøre for selskabets CO2-udledninger mv.
  • på anden vis er involveret i selskabets årsrapport og grønne profil udadtil.

Alle deltagere vil få adgang til en optagelse af webinaret og de viste slides i en måned efter afholdelsen. Så selvom du ikke har mulighed for at deltage i selve webinaret, kan du via din tilmelding se optagelsen på et andet tidspunkt.

Du vil senest én hverdag inden webinarets afholdelse modtage en mail med linket til webinaret samt yderligere vejledning.

Vi glæder os til at modtage din tilmelding senest tre hverdage før webinaret.

Du deltager i webinaret via din computer eller tablet/smartphone. Som udgangspunkt skal du ikke bruge webcam, men det er en fordel at bruge høretelefoner. Hvis lyden/billedet er meget ustabil, kan det være en fordel at tilslutte din PC til en kabelforbindelse i stedet for wifi. Du har mulighed for at stille spørgsmål direkte til underviseren via en chat.

Praktisk information og betingelser

Vil du vide mere om persondata, afbudsvilkår og andre betingelser, så læs videre her:

Praktisk information og betingelser

Samme sted finder du kontaktoplysninger, hvis du har spørgsmål eller kommentarer vedrørende vores kurser og arrangementer, eller hvis du har brug for hjælp til tilmelding eller afbud.

Undervisere

Anders Jespersen

Anders Jespersen er ansat som seniorkonsulent i Dansk Fjernvarme, hvor han blandt andet arbejder med tariffer, strategisk energiplanlægning og samfundsøkonomiske analyser. Anders underviser på flere kurser hos Dansk Fjernvarme.

Klaus Lunddal Brose

Klaus Lunddal Brose er ansat som konsulent hos Dansk Fjernvarme og arbejder særligt inden for områderne; økonomi, restancer og varslingsregler.

Tina Maria Lund Kristensen

Tina Maria Lund Kristensen er ansat som chefkonsulent i Dansk Fjernvarme og arbejder særligt med bæredygtighedsrapportering (ESG), diversitet samt energi- og miljøret.