Gå til hovedindhold
Køb optagelse

Webinar om regler for sikkerhedsstillelse

Hvordan bruges sikkerhedsstillelse i forbindelse med inddrivelse af restancer og usikre betalere?

Webinaret blev afholdt den 23. september 2022. Du kan købe adgang til optagelsen i en begrænset periode. Prisen er 495 kr. ekskl. moms for medlemmer af Dansk Fjernvarme og Grøn Energi. For ikke-medlemmer er prisen 660 kr. ekskl. moms. Send en mail til tilmelding@danskfjernvarme.dk

I takt med de meget stigende priser på gas, flis m.m. og deraf stigende priser på fjernvarme vil der være flere kunder, der har svært ved at betale deres regninger. Det er derfor vigtigt, at I som fjernvarmeselskab har styr på en hurtig inddrivelse af jeres fordringer for at undgå unødvendige tab. En af metoderne i inddrivelse kan også være et krav om sikkerhedsstillelse.

Der må ikke lukkes for varmen på grund af, at kunden har gammel gæld til selskabet, men der må lukkes for varmen, hvis der ikke stilles sikkerhed (tidligere depositum) på grund af gæld eller usikkert betalingsmønster.

Deltag i dette webinar og få beskrevet reglerne for sikkerhedsstillelser, herunder hvilke regler og betingelser, der gælder ved manglende betaling eller ved usikkert betalingsmønster.

På webinaret kan du bl.a. høre om:

  • Sikkerhedsstillelser ved manglende betaling
  • Sikkerhedsstillelser ved usikkert betalingsmønster
  • Regler og betingelser for sikkerhedsstillelse, herunder
    • frister
    • beløb
    • lukning pga. manglende sikkerhedsstillelse
  • Kontering af sikkerhedsstillelse

Webinaret vil være inspireret af emner beskrevet i Dansk Fjernvarmes Restancevejledning, der kan hentes via dette link (kræver login): Restancer og dødsbo.

Er webinaret noget for dig?

Webinaret henvender sig til dig, der hos et fjernvarmeselskab arbejder med opkrævninger hos forbrugere.

Alle deltagere vil få adgang til en optagelse af webinaret og de viste slides i en måned efter afholdelsen. Så selvom du ikke har mulighed for at deltage i selve webinaret, kan du via din tilmelding se optagelsen på et andet tidspunkt.

Du vil senest én hverdag inden webinarets afholdelse modtage en mail med linket til webinaret samt yderligere vejledning.

Vi glæder os til at modtage din tilmelding senest 3 hverdage før webinaret.

Et webinar er et online-kursus, hvor du deltager direkte på internettet, frem for at dukke op på en fysisk adresse. Underviseren giver sin præsentation online via sin skærm, hvor du lytter med fra din PC eller tablet/smartphone. Under webinaret har du mulighed for at stille spørgsmål direkte til underviseren via en chat.

Du deltager i webinaret via din computer eller via din tablet/smartphone. Du skal ikke bruge webcam, men det kan være en fordel at bruge høretelefoner. Hvis lyden/billedet er meget ustabil, kan det være en fordel at tilslutte din PC til en kabelforbindelse i stedet for wifi.

Praktisk information og betingelser

Vil du vide mere om persondata, afbudsvilkår og andre betingelser, så læs videre her:

Praktisk information og betingelser

Samme sted finder du kontaktoplysninger, hvis du har spørgsmål eller kommentarer vedrørende vores kurser og arrangementer, eller hvis du har brug for hjælp til tilmelding eller afbud.

Birthe Boisen

Birthe Boisen arbejder som juridisk konsulent hos Dansk Fjernvarme og særligt inden for: varmeforsyningsloven, restancer, juridiske og vedtægtsforhold