Gå til hovedindhold
Dansk Fjernvarme

Der venter et overflødighedshorn i Aalborg

Landsmøde 2023 har mange forskellige tilbud til deltagerne: Fra et møde med klimaministeren over valg til Europa-Parlamentet og elektrificering af fjernvarmen.

20. okt. 2023
Tekst af Kim Vejrup, kve@danskfjernvarme.dk
  • Læs op

Indhold

    Når du som deltager er kommet indenfor i Aalborg Kongres & Kultur Center den 26. oktober, venter der en masse muligheder, som du kan opsøge i de kommende to dages alsidige program på Landsmøde 2023. Lige fra at opleve klimaministerens tale til at følge en debat mellem kandidater til Europa-Parlamentet til og dykke ned i faglige indlæg om elektrificering af fjernvarmen.

    Grøn, sikker - altid

    Landsmødet bliver i 2023 afviklet under den fælles overskrift: Fjernvarmen er GRØN, og fjernvarmen er SIKKER og det er den ALTID.

    Denne overskrift bliver omsat til mange forskellige typer indslag. Der er de sikre ”hjørnesten” på alle landsmøder – formandens tale torsdag formiddag, afstemning om Fjernvarmeprisen om aftenen til den store galla og den traditionelle tale fra den siddende klimaminister – i år er det som bekendt Lars Aagaard.

    Derudover er der jo som altid også de indslag, der varierer fra år til år. I 2023 i Aalborg vil deltagerne blandt andet kunne opleve en eftermiddag i den store sal, hvor der vil være to forskellige temaer:

    Vejen til de 100 procent: Hvordan ser vejen til et 100% grønt energisystem og en 100% grøn varmesektor ud?

    Forsyningssikkerhed: Der er fortsat energikrise, så hvordan sikrer vi forsyningen i Danmark og i EU?

    Det sidstnævnte tema kommer til at indeholde startskuddet på den forestående valgkamp om pladserne i Europa-Parlamentet – et valg der sker den 9. juni og på landsmødet byder på debat med syv af de danske kandidater. Læs mere om det lige til højre på side 33.

    Traditionen tro vil deltagerne også kunne komme forbi TECH-scenen – det lidt mere ”nørdede” tilbud til de fremmødte. I år vil der være fokus på et både grønt og sikkert energisystem med udgangspunkt i den igangværende elektrificering af fjernvarmen.

    Energi på toppen

    Fredag formiddag byder på en særlig landsmødeudgave af Dansk Fjernvarmes netværkstilbud – Energi På Toppen – hvor bl.a. tre unge forsyningsengagerede unge debatterer fjernvarme og forsyning.

    Og så er der også et spændende causeri op til frokost fredag, hvor ekspert i hypnose og psykologi Mikkel Karlsen indtager scenen i den store sal. Han er en menneskekender, der ved kropssprogsaflæsning, hypnose og manipulation er i stand til at aflæse dine tanker og forudsige dine handlinger med knivskarp nøjagtighed.

    Andre klikkede på...