Debat
Standardhuset trænger til en opdatering
Standardhuset har med sine 130 m2 og forbrug på 18,1 MWh/år hele 40 år på bagen. Det har stået stille, mens resten af samfundet har udviklet sig. Det er tid til en opdatering, skriver Bettina Vester fra Dansk Fjernvarme i denne klumme, der har været bragt i Energy Supply.
Dansk Erhverv skyder helt ved siden af: Virkelighedens verden er en helt anden
DEBAT: To tredjedele af alle danskere får opvarmet deres boliger med fjernvarme, som leveres af forbrugerejede selskaber uden fortjeneste. Debatindlæg fra politisk chef i Dansk Fjernvarme, Rune Moesgaard, har været bragt i Aarhus Stiftstidende den 20. oktober 2024.
Fjernvarmekunder og klimaet betaler dyrt for politisk nølen
Sommermånederne er forbi. Fyringssæsonen er i gang, og det er igen tid til at tænde radiatoren for at holde varmen. Dette debatindlæg er skrevet af direktør i Dansk Fjernvarme, Kim Mortensen, og direktør for SYNERGI, Katrine Bjerre, og er bragt i Avisen Danmark.
Prisloft for fjernvarme vil modarbejde politisk aftale
Lovforslag om prisloft på fjernvarme vil ikke afspejle virkeligheden. Forslaget vil blandt andet betyde, at staten vil sende vildledende prissignaler til forbrugere, skriver Rune Moesgaard i dette debatindlæg, der er bragt i Altinget.dk den 9. oktober 2024.
Prisloftet på overskudsvarme er i konflikt med varmeforsyningsloven
Danmark står over for et alvorligt problem med prisloftet på overskudsvarme, som skader både økonomien og den grønne omstilling. Prisloftet, der blev fuldt implementeret 1. januar 2024, er skabt for at beskytte fjernvarmekunderne, men det har den stik modsatte effekt.
Fjernvarmen kan levere en stor del af de negative udledninger, som Klimarådet efterspørger i ny analyse
Klimarådet har for nylig offentliggjort en analyse af, hvordan Danmark kan nå sit klimamål i 2050. I lyset af Klimarådets rapport tager Dansk Fjernvarme temperaturen på CCS-udviklingen og potentialerne for negative udledninger i fjernvarmesektoren.