Gå til hovedindhold

Debat

114 resultater

Sæt fart på den grønne omstilling, og fyld fjernvarmepuljen op igen

02. apr. 2024
Konverteringer
Dansk Fjernvarme
Rammevilkår & Regulering

Fjernvarmepuljen er helt afgørende for, at momentum på gasudfasning bliver fastholdt. Derfor skal politikerne få fyldt puljen op med midler, så fjernvarmeselskaberne kan fortsætte udrulningen af fjernvarme. Det skriver politisk chef i Dansk Fjernvarme, Rune Moesgaard, i dette indlæg, der har været bragt i Børsen.

Varmen skal ud i stuerne og ikke ud til fuglene

21. mar. 2024
Rammevilkår & Regulering
Produktion
Varmekilder

Væk med prisloftet, så vi kan komme videre med den grønne omstilling. Sådan lyder opfordringen til politikerne fra Dansk Fjernvarmes politiske chef, Rune Moesgaard, i indlægget her, der blev bragt i Berlingske den 23. marts 2024.

Nu skal vi have en slutdato for brug af gas i boligerne

13. mar. 2024
Dansk Fjernvarme
Konverteringer
Rammevilkår & Regulering

Det er nødvendigt med en slutdato for gas til opvarmning af private boliger, hvis den politiske målsætning om gasfri opvarmning skal indfris. Det skriver politiske chef i Dansk Fjernvarme, Rune Moesgaard, i dette indlæg, der har været bragt i Avisen Danmark.

Netværk for kvinder: Energibranchens skæve syn på køn kan koste os rollen i Danmarks grønne eventyr

08. mar. 2024

Kvinder i energibranchen skal stadig høre på bemærkninger til deres køn og alder. Det rammer sektoren selv og branchens rolle i den grønne omstilling, skriver Maria Dahl Hedegaard og Kamma Eilschou Holm i et indlæg på Altinget.dk.

Geotermisk potentiale skal indfries i den nye europæiske strategi

08. mar. 2024
Varmekilder
Forsyningssikkerhed
Dansk Fjernvarme

Der skal et større fokus på vidensdeling, teknologisk erfaring og kortlægning af eksisterende anlæg, hvis EU vil give et rygstød til geotermi som grøn varmekilde. Sådan lyder opfordringen fra chefkonsulent i Dansk Fjernvarme, Maria Dahl Hedegaard, i dette indlæg, der har været bragt i GridTech.

Kredsloeb_Geotermi_grafik_700x420

Giv os klare rammer - så leverer vi på klimamålene

06. mar. 2024
Rammevilkår & Regulering
PtX & CCUS
Sektorintegration

Landets fjernvarme- og affaldsenergianlæg er klar til at levere på klimamålene, hvis de får nogle klare rammer for CO2-fangst, overskudsvarme og regulerbar elproduktion. Det skriver Jannick Hauschildt Buhl, områdechef i Dansk Fjernvarme, i denne klumme, der har været bragt i Energy Supply.

Indgangen på fjernvarmens hus, hovedsæde for Dansk Fjernvarme