Gå til hovedindhold
Kursus
Brugerinstallationer
Kundeforhold
Udbydes løbende

Fjernvarmeanlæg - certifikat mindre ejendomme

Bliv klædt på til at udføre hovedeftersyn og service på fjernvarmesystemer i mindre ejendomme og få et certifikat, så du kan arbejde under Fjernvarmens Serviceordning.

Kurset gør dig i stand til at udføre hovedeftersyn og service på fjernvarmesystemer i mindre ejendomme i overensstemmelse med de tekniske regelsæt og bestemmelser i Fjernvarmens Serviceordning (FJR-ordningen).

Efter kurset kan du vurdere energiforbrug i mindre ejendomme i forhold til isolering, vinduer og radiatorstørrelse samt udføre eftersyn, kontrol og service på fjernvarmeinstallationer i mindre ejendomme. Det gælder hovedinstallationens forskellige dele, ventiler, pumper, radiatortermostater og gulvvarme m.m.

Desuden kan du vejlede kunden om muligheder for at begrænse varmeforbruget.

På kurset lærer du om

  • Eftersyn, kontrol og service af fjernvarmesystemer
  • Vurdering af energiforbrug i mindre ejendomme
  • FJR-ordningens generelle tekniske regelsæt og bestemmelser.

Er kurset noget for dig?

Kurset er for servicemontører og andre medarbejdere, der vejleder forbrugere om optimal drift af brugeranlæg.

Det forudsættes, at du har et vist kendskab til varmeanlæg og praktisk/teoretisk viden inden for VVS-området. Du kan f.eks. være uddannet VVS’er eller blikkenslager. Eller du kan have deltaget på grundkurset for ikke-VVS'ere Fjernvarme - introduktion.

Eksamen og certifikat

Kurset afsluttes med en censorbedømt prøve, og du modtager et certifikat.

Tilmelding

Kurset er et AMU-kursus og udbydes på tekniske skoler flere steder i landet. Læs mere og tilmeld dig på Voksenuddannelse.dk.

Fjernvarmens Serviceordning (FJR-ordningen)

Fjernvarmens Serviceordning er en landsdækkende serviceordning for kvalitetssikrede fjernvarmeeftersyn. Læs mere om ordningen her.