Gå til hovedindhold
Dansk Fjernvarme

Verdensmål 5: Ligestilling mellem kønnene

09. feb. 2023
Tekst af Anders Balle Jørgensen, abj@danskfjernvarme.dk
 • Læs op

Indhold

  Dansk Fjernvarme har i arbejdet med FN’s verdensmål, udover at arbejde med de andre mere ”oplagte” verdensmål, valgt at sætte fokus på det femte verdensmål for ligestilling mellem kønnene. Dette handler om, at Dansk Fjernvarme ønsker at gøre noget konkret for arbejdet med Verdensmålene og derfor vælger at undersøge et område, der ikke i forvejen er fokus på i branchen, og hvor der er plads til forbedring.

  Der er en skæv fordeling af køn i fjernvarmesektoren. For branchen handler det her om, at sektoren skal repræsentere den befolkning, hvis interesser den varetager. At tackle udfordringen er en langsom proces, da det på mange måder grundlæggende bunder i et spørgsmål om at skabe en interesse for området blandt begge køn. Dansk Fjernvarmes nye kampagne for grøn fjernvarme kan her bl.a. være med til at skabe mere opmærksomhed omkring alt det, som fjernvarmen kan, og dette kan muligvis bidrage til at skabe en interesse.

  For at arbejde konkret med verdensmålet har Dansk Fjernvarme bl.a. gennemført en medlemsundersøgelse for både selskaberne og deres bestyrelser for at undersøge, hvordan branchen ser ud, og hvilket holdninger der er til ligestillingsspørgsmålet.

   

  Se også