Gå til hovedindhold
Dansk Fjernvarme

Verdensmål og fjernvarmen

Fjernvarmen bidrager hver dag til, at Danmark kan leve op til FN’s 17 Verdensmål. Derfor skal verdensmålene fremover være en del af Dansk Fjernvarmes nye fortælling om fjernvarmens kvaliteter.

17. nov. 2020
Ældre end 24 mdr.
Tekst af Mikkel Lysgaard, mil@danskfjernvarme.dk
  • Læs op

Indhold

    Danmark forpligtede sig sammen med FN’s andre 192 medlemslande i 2015 til at leve op til FN’s 2030-dagsorden for bæredygtig udvikling. Dette indebærer at leve op til de 17 Verdensmål for Bæredygtig Udvikling, som er universelle og gensidigt afhængige mål, der tilsammen bidrager til en mere bæredygtig udvikling. Dette bidrager de danske fjernvarmeselskaber i høj grad til. Selskaberne leverer varme og køling i større og mindre skala over hele Danmark. Dertil leverer de bæredygtig omstilling ved hele tiden at udvikle varmen i en grønnere retning. For Danmark er det svært at forestille sig en opfyldelse af verdensmålene uden fjernvarmen, og samtidigt bidrager verdensmålene også til den nye fortælling om dansk fjernvarme.

    Den nye fortælling om dansk fjernvarme
    Fjernvarmen bidrager hver dag til, at Danmark kan leve op til FN’s 17 Verdensmål, og derfor er der et ønske fra Dansk Fjernvarme om, at fortælle mere aktivt om alt det positive ved fjernvarmen. Derfor er verdensmålene fremover en del af Dansk Fjernvarmes nye fortælling om fjernvarmens kvaliteter, da de på mange måder understøtter fortællingen om fjernvarmen i Danmark, og hvordan fjernvarmen bidrager positivt til energisektoren og vejen mod 2030-målene.

    Udover at levere teknologiudvikling, skabe eksport, vækst og beskæftigelse, står fjernvarmen også for grønne, effektive og fælles løsninger, som leveres bekvemmeligt og støjsvagt. Disse gode og afgørende egenskaber bliver ofte overset i fortællingen om indsatsen for en mere bæredygtig udvikling.

    Fjernvarmesektoren tager naturligt et ansvar hver eneste dag ved at levere bæredygtig varme og køling til fjernvarmeforbrugerne, ved at sikre sammenhængskraften lokalt, ved at samarbejde med industrien og ved at skabe et sammenhængende energisystem. Men dette kan kun lade sig gøre, hvis der også fortsat er en stærk kollektiv opvarmning. Dansk Fjernvarme ønsker derfor, at alt dette bliver mere synligt for kunder, beslutningstagere og politikere.

     

    Se også