Gå til hovedindhold

2023

KLUMME: Fjernvarmepuljen er blevet forlænget - men gå nu all in

19. dec. 2023
Konverteringer
Projekter & Planlægning
Dansk Fjernvarme

Dansk Fjernvarme opfordrer til, at der i 2024 skal være tilstrækkeligt med midler til at imødekomme behovet hos fjernvarmeselskaberne. Det skriver politisk chef i Dansk Fjernvarme, Rune Moesgaard, i denne klumme.

portræt af politisk chef i Dansk Fjernvarme, Rune Moesgaard

Formand for Dansk Fjernvarme: Prisloft er en showstopper for overskudsvarmen

28. nov. 2023

Prisloftet udmøntet i praksis viser, at det i stedet begrænser udnyttelsen af overskudsvarme og stopper fjernvarmeselskaber i at udnytte overskudsvarme til at udfase fossile energikilder. Prisloftet virker ikke, skriver formand for Dansk Fjernvarme, Jesper Frost Rasmussen, i dette synspunkt, der er bragt i GridTech den 28. november 2023.

Jo, CO2-fangst er omkostningseffektivt og virker

10. nov. 2023
PtX & CCUS

CCUS-Alliancen tager endnu en gang til genmæle overfor Bjarke Møller fra Rådet for Grøn Omstilling og hans ”kampagne” mod udvikling af CO2-fangst. Indlægger er bragt i Klimamonitor den 10. november 2023.

Dansk Brint Alliance: Brintinfrastruktur kan danne fundamentet for nye, grønne erhvervseventyr

08. nov. 2023
PtX & CCUS
Dansk Fjernvarme

For at realisere brint- og Power-to-X-industriens potentiale i Danmark kræves politisk handling til etablering af en dansk brintinfrastruktur. Det vil give store eksportmuligheder og en levedygtig grøn vækst, skriver fire repræsentanter for Dansk Brint Alliance.

Bureaukratisk prisloft modarbejder udnyttelsen af overskudsvarme

31. okt. 2023

I 2022 blev kun 13 procent af Danmarks samlede overskudsvarme udnyttet i fjernvarmeproduktionen. Prisloftet over overskudsvarme står i vejen, skriver Dansk Fjernvarme, Dansk Industri og Datacenter Industrien i et fælles indlæg, der er bragt på Altinget.dk den 31. oktober 2023.

141.300 husstande er på vej til at skrotte gasfyret

25. okt. 2023

På tre år har fjernvarmeselskaber i Danmark udarbejdet projektforslag, fået dem godkendt af kommunen og samlet tilslutninger til fjernvarme, som kan sende 141.300 naturgasfyr ud i kulden.