Gå til hovedindhold

2024

Folketinget er ved at stemme lov igennem, der kan sende prisen for transport af CO2 på himmelflugt

Torsdag 23. maj forventes Folketinget at beslutte et lovforslag om etablering og ejerskab af CO2-rør. Men lovforslaget risikerer at gøre den grønne omstilling dyrere og langsommere end nødvendigt, skriver Jannick Hauschildt Buhl fra Dansk Fjernvarme i et indlæg, der har været bragt i Altinget.dk den 23. maj 2024.

Dansk Fjernvarme og Cirkulær: Forudsætningen for at lukke forbrændingsanlæg er ikke længere til stede

Nye vurderinger betyder, at vi alligevel ikke skal reducere kapaciteten til affaldsforbrænding. Det giver muligheder for at forbedre den nye model for affaldsenergien, og dem skal vi udnytte, skriver Kim Mortensen, direktør i Dansk Fjernvarme og Jens Bomann Christensen, direktør i Brancheforeningen Cirkulær, i et debatindlæg, der er bragt i Klimamonitor den 22. maj 2024.

Elektrificering: Uden politisk handling risikerer vi at miste vores høje forsyningssikkerhed

Elmarked & Eltariffer
Rammevilkår & Regulering
Produktion

Der er brug for akut politisk handling for at fastholde den høje elforsyningssikkerhed. Løsningen er kraftvarmeanlæg, der bliver betalt for den værdi, de skaber ved at holde hånden under en fortsat høj elforsyningssikkerhed. Det skriver chefkonsulent i Dansk Fjernvarme, Michael Søgaard Schrøder, i denne klumme, der har været bragt i Energy Supply den 30. april.

wind turbines on green grass field under blue sky during daytime

Sæt fart på den grønne omstilling, og fyld fjernvarmepuljen op igen

Konverteringer
Dansk Fjernvarme
Rammevilkår & Regulering

Fjernvarmepuljen er helt afgørende for, at momentum på gasudfasning bliver fastholdt. Derfor skal politikerne få fyldt puljen op med midler, så fjernvarmeselskaberne kan fortsætte udrulningen af fjernvarme. Det skriver politisk chef i Dansk Fjernvarme, Rune Moesgaard, i dette indlæg, der har været bragt i Børsen.

Varmen skal ud i stuerne og ikke ud til fuglene

Rammevilkår & Regulering
Produktion
Varmekilder

Væk med prisloftet, så vi kan komme videre med den grønne omstilling. Sådan lyder opfordringen til politikerne fra Dansk Fjernvarmes politiske chef, Rune Moesgaard, i indlægget her, der blev bragt i Berlingske den 23. marts 2024.

Nu skal vi have en slutdato for brug af gas i boligerne

Dansk Fjernvarme
Konverteringer
Rammevilkår & Regulering

Det er nødvendigt med en slutdato for gas til opvarmning af private boliger, hvis den politiske målsætning om gasfri opvarmning skal indfris. Det skriver politiske chef i Dansk Fjernvarme, Rune Moesgaard, i dette indlæg, der har været bragt i Avisen Danmark.