Gå til hovedindhold

2024

Fjernvarmekunder og klimaet betaler dyrt for politisk nølen

Dansk Fjernvarme

Sommermånederne er forbi. Fyringssæsonen er i gang, og det er igen tid til at tænde radiatoren for at holde varmen. Dette debatindlæg er skrevet af direktør i Dansk Fjernvarme, Kim Mortensen, og direktør for SYNERGI, Katrine Bjerre, og er bragt i Avisen Danmark.

Prisloft for fjernvarme vil modarbejde politisk aftale

Rammevilkår & Regulering
Forsyningssikkerhed
Dansk Fjernvarme

Lovforslag om prisloft på fjernvarme vil ikke afspejle virkeligheden. Forslaget vil blandt andet betyde, at staten vil sende vildledende prissignaler til forbrugere, skriver Rune Moesgaard i dette debatindlæg, der er bragt i Altinget.dk den 9. oktober 2024.

Prisloftet på overskudsvarme er i konflikt med varmeforsyningsloven

Rammevilkår & Regulering
Varmekilder
Energipriser

Danmark står over for et alvorligt problem med prisloftet på overskudsvarme, som skader både økonomien og den grønne omstilling. Prisloftet, der blev fuldt implementeret 1. januar 2024, er skabt for at beskytte fjernvarmekunderne, men det har den stik modsatte effekt.

Fjernvarmen kan levere en stor del af de negative udledninger, som Klimarådet efterspørger i ny analyse

PtX & CCUS
Sektorintegration
Varmekilder

Klimarådet har for nylig offentliggjort en analyse af, hvordan Danmark kan nå sit klimamål i 2050. I lyset af Klimarådets rapport tager Dansk Fjernvarme temperaturen på CCS-udviklingen og potentialerne for negative udledninger i fjernvarmesektoren.

Rettidig omhu når 13 borgmestre angler om lukning for gasnettet

Dansk Fjernvarme
Forsyningssikkerhed
Rammevilkår & Regulering

Vi skal trække linjen op for at nå de politiske målsætninger med en kommunal varmeplanlægning 2.0, hvor målet er udfasning af gas inden 2035, opfordrer Dansk Fjernvarme og Rådet for Grøn Omstilling.

Elforsyningssikkerhed i fokus i ny elmarkedsreform

Forsyningssikkerhed
Varmekilder
Rammevilkår & Regulering

Elmarkedet skal også kunne hænge sammen, når solen er væk, og vinden har lagt sig. Og lige nu ser det ud til, at effekttilstrækkeligheden er udfordret, hvis elproduktionskapaciteten falder. Løsningen er bl.a. en kapacitetsmekanisme, skriver Michael Søgaard Schrøder, chefkonsulent i Dansk Fjernvarme.