Fjernvarmen nr. 1 januar 2024: Fjernvarme til salg
2024’s første udgave af magasinet Fjernvarmen fokuserer på fjernvarmeselskabernes opgave med at markedsføre fjernvarme. Vi samler også et overblik over ny lovgivning i 2024.
Mange danskere er klar til at sige farvel til fossil opvarmning. Fjernvarmen er ofte en oplagt mulighed, men situationen kræver, at fjernvarmeselskaberne ikke bare er gode til at producere grøn og billig fjernvarme – de skal også have en professionel tilgang til salg og markedsføring.
Sådan lyder afsættet for tema-sektionen i januar-udgaven af magasinet Fjernvarmen.
Magasinet har besøgt Tårnby og Dragør, hvor op mod 12.500 kunder meget gerne skal have deres gasfyr udskiftet med fjernvarme. Som en del af indsatsen kører Torben Stærgaard rundt i de to
kommuner på ladcykel for at møde borgerne til dialog ansigt til ansigt. Magasinet har kørt med og hører desuden om strategien bag den idé.
Temasektionen besøger også Midtfyn og Haderslev, og der er gode råd fra både to antropologer og Fjernvarmens Informationsfond.
Hvad byder 2024 mon på…?
Magasinet Fjernvarme bringer i januar-nummeret også overblik over et udvalg af de væsentligste nye regler og rammer, der træder i kraft i 2024 og som påvirker fjernvarmesektoren.
I magasinet kommer Dansk Fjernvarmes politiske chef Rune Moesgaard kommer desuden med sit bud på fem emner og tendenser, som han forventer vil præge dansk energipolitik i årets løb.
Ny forskning
Dansk Fjernvarmes magasin er også et god sted at følge med, hvis man vil læse om nogle af de forsknings- og udviklingsprojekter, der finder sted inden for fjernvarmens verden.
Denne gang har magasinet hele tre artikler af den type med: Et projekt viser at en forbedret type måling af fugtindholdet i flis kan give en bedre brændselseffektivitet. Et andet projekt har set på, hvordan man via et sonarnetværk kan finde lækager i solfangeranlæg og et tredje projekt har set nærmere på cellegassen i den isolering, der findes i fjernvarmerør.
Læs om alle tre projekter i januar-udgaven af magasinet Fjernvarmen.
Læs også:
- Kim Mortensen, 60 år: Fællesskab og frivillighed trak direktøren til Dansk Fjernvarme
- Regionalmøder 2024
- Meget mere grøn varme til Als
- Rundt i landet
- Vigtige ændringer af elnettarifferne
- Den nye postlov fordyrer brevudsendelse
- Viden & netværk
- Navne
Sådan får du adgang til online-magasinet
Dansk Fjernvarme har fået et nyt system til håndtering af online-udgaven af magasinet Fjernvarmen.
Du skal – som altid – være abonnent for at kunne læse det nyeste nummer. Resten er til gengæld gratis at læse. Det er nu også muligt at søge på enkelte artikler i arkivet. Det er kun abonnenter, der har adgang til det.
Første gang, du bruger systemet, skal du oprette dig som bruger.
Sådan gør du:
- Klik på Login i øverste højre hjørne.
- Vælg ”Opret konto”.
- Gennemfør registreringsprocessen. Det kræver en e-mailadresse og dit medlemsnummer. Har du glemt dit medlemsnummer, kan du finde det ved at logge ind på Dansk Fjernvarmes hjemmeside. Klik på dit navn øverst til højre for at komme til din profil. Du kan nu se dit medlemsnummer øverste til højre i en parentes ved siden af dit navn.
- Du vælger selv, hvilken mailadresse du vil tilknytte din brugerprofil til læsning af magasinet, og du vælger også selv dit password. Det behøver ikke at være det samme, som du benytter til Dansk Fjernvarmes hjemmeside.
- Nu har du adgang.
Det er kun læsning af det nyeste nummer kræver login. Vil du alene læse ældre udgaver fra arkivet, behøver du hverken abonnement eller login. Et abonnement giver også adgang til at søge efter bestemte artikler i arkivet.
Dit login kan både bruges via webbrowser og i magasinets nye app, som du kan hente kvit og frit til både Android og iPhone/iPad. Søg på Magasinet Fjernvarmen.