Gå til hovedindhold
Administration & Økonomi

Lempeligere praksis for skattepligt ved udlejningsaktivitet

En ny afgørelse i Skatterådet rykker ved fjernvarmeselskabernes mulighed for at udleje bygninger og arealer uden at blive skattepligtig som en konsekvens af udlejningen.

21. mar. 2019
Ældre end 24 mdr.
Tekst af Mikkel Lysgaard, mil@danskfjernvarme.dk
  • Læs op

Indhold

    Skatterådet har offentliggjort en ny afgørelse (SKM2019.156.SR), der rykker lidt ved varmevirksomhedernes mulighederne for eksempelvis at udleje bygninger og arealer uden at blive skattepligtig som en konsekvens heraf.

    I den konkrete sag handlede det om udlejning af antennearealer, men Skatterådet argumenterer ud fra situationer med udlejning af bygninger og arealer generelt, og sammenligner med havnevirksomhed.

    For havne faldt der således tilbage i 2012 en afgørelse som betyder at en havn ikke blev skattepligtig, på trods af at udlejningsaktiviteten udgjorde 3,3% af omsætningen. Der var dog betingelser, der skulle være opfyldt, herunder formålet med erhvervelsen af ejendommen og forsøg på udlejning.

    Hvor bredt afgørelsen skal tolkes i forhold til andre sideordnede aktiviteter, skal afklares nærmere, men det er under alle omstændigheder interessant at der sker en lempelse af praksis.

    Du kan læse meget mere om den nye afgørelse i det aktuelle marts-nummer af magasinet Fjernvarmen på side 32-33.

    Læs magasinet online

    Andre klikkede på...