Gå til hovedindhold

2022

614 resultater

Biomasse er både en økonomisk og bæredygtig løsning i Faxe by

Biomasse

For Faxe Fjernvarme er valget helt naturligt faldet på lokal biomasse som hovedkilde i varmeproduktionen de sidste mange år, da det har holdt fjernvarmeprisen stabil. Den gode økonomi i biomassen afholder til gengæld ikke selskabet fra at have fokus på at gøre fjernvarmeproduktionen mere bæredygtig.

Velkommen til den nye regering - der er nok at tage fat på

Dansk Fjernvarme

Nu er byggestenene lagt til et samarbejde, der forhåbentlig vil løfte de nuværende udfordringer i forbindelse med udfasningen af naturgas og samtidig føre Danmark mod de grønne klimamål.

Tønder: På blot ét år er naturgassen næsten fortid

Konverteringer

Et år i den grønne omstillings tegn har gjort underværker for Tønder Fjernvarmeselskab – lige i rette tid. Varmeproduktionen var nemlig frem til 2021 ellers baseret på 100 procent naturgas, men på bare ét år har et nyt flisværk, en elkedel og elvarmepumper virkelig sat skub i den grønne fjernvarme.

Et helt arbejdsliv med fjernvarme

Medlemmer

Lars Gullev er fratrådt efter 25 år som adm. direktør for VEKS og et helt arbejdsliv med fjernvarme. Han ser tilbage på resultater og milepæle, som har gjort VEKS klar til fortsat grøn omstilling.

Jesper er varmenørd – så forbrugerne ikke behøver være det

Energipriser

Driftsmesteren på Tørring Kraftvarmeværk går rundt i overalls og snakker med en jysk dialekt. Men når han taler om sit arbejde med at købe og sælge på energimarkedet, kunne han lige så godt være en jakkesæt-klædt wallstreet spekulant.

Aurélie Beauvais: Fjernvarmen skal være en ”ja-sektor”

Dansk Fjernvarme

Fjernvarmesektoren har et enormt potentiale men for lidt synlighed, mener direktøren for den europæiske fjernvarmeorganisation Euroheat & Power, Aurélie Beauvais.

20221027-Landsmøde2022Tivoli-104