Gå til hovedindhold
Dansk Fjernvarme
Klima- & Miljøforhold
Medlemmer

25 år i fjernvarmen: Tina er ekspert i miljø og bæredygtighed

Har du som medlem brug for sparring omkring bæredygtighed, miljø- og energilov eller diversitet, kan du fremover gå til Tina Maria Lund Kristensen, som er et nyt ansigt i Dansk Fjernvarmes Varmefaglig Afdeling.

25. okt. 2023
Tekst af Kim Vejrup, kve@danskfjernvarme.dk
Tina Maria Lund Kristensen, chefkonsulent hos Dansk Fjernvarme med flere papkasser, der viser verdensmålene
 • Læs op

Indhold

  Tina Maria Lund Kristensen er efterhånden lidt af en fjernvarmeveteran.

  Med over 25 års erfaring fra en række stillinger hos Fjernvarme Fyn har hun en bred faglig ballast indenfor CSR, bæredygtighed, miljø- og energiret og diversitet.

  Og den ekspertise kan Dansk Fjernvarmes medlemmer fremover trække på. Siden september måned har Tina Maria Lund Kristensen nemlig været ansat som chefkonsulent i Varmefaglig Afdeling.

  Her er hendes opgave helt konkret at vejlede både store, mellemstore og små varmeværker i, hvordan de lever op til branchens krav og hvordan de kan udvikle og fremtidssikre sig. En opgave, hun har set meget frem til, fortæller hun.

  - Jeg håber, at min erfaring fra en stor organisation som Fjernvarme Fyn kan være med til at hjælpe mange andre fjernvarmeværker. Og det gælder især også de lidt mindre, når det kommer til bæredygtighedskravene til branchen, siger hun og fortsætter:

  - Jeg har jo min faglighed i energi- og miljøret, og her kan jeg være en god sparringspartner for de medlemmer, der har brug for det. Samtidig vil jeg også kunne vejlede branchen i, hvordan vi øger diversiteten – både i forhold til alder og køn. Det ser jeg som helt nødvendigt for, at vi kan ruste os mod fremtiden, forklarer hun.

  Bred fjernvarme-erfaring

  Tina Maria Lund Kristensen er uddannet indenfor energi- og miljøret og har desuden en master i strategisk-videnskabelig miljøvurdering og humanøkologi. Privat er hun bosat i Odense med sin mand Lasse og bruger blandt andet sin fritid på golf, mens hun også er politisk interesseret.

  Før ansættelsen i Dansk Fjernvarme var hun Miljø- og CSR-chef i Fjernvarme Fyn, men gennem årene har hun været vidt omkring i det, der i dag er et af landets største fjernvarmeselskaber.

  - Da jeg startede i 1998, var jeg ansvarlig for at opbygge et miljøledelsessystem. Jeg arbejdede med grønne regnskaber, dengang Fjernvarme Fyn var et kommunalt selskab, og senere blev jeg ansvarlig for miljødelen. I 2012 fik jeg så til opgave at styre miljøsiden på kraftvarmeværket ved Dalum Papirfabrik, fortæller hun og fortsætter:

  - Da man købte Fynsværket i 2015 blev jeg leder i en afdeling, der både beskæftigede sig med arbejdsmiljø, laboratorier, ledelsessystemer, miljø og GDPR. Og så har jeg arbejdet med den strategiske udvikling indenfor grøn omstilling. Så jeg har været bredt rundt i organisationen.

  Ser frem til at hjælpe med at udvikle branchen

  25 års arbejde med bæredygtighed, miljø og energi giver en masse erfaringer. Ikke mindst i alle de benspænd, man møder. Det kommer medlemmerne i Dansk Fjernvarme til gode, siger Tina Maria Lund Kristensen.

  - Mit tidligere arbejde giver mig gode forudsætninger for at forudse, hvad fjernvarmeværker har brug for, og hvor jeg særligt kan være til hjælp. Hvad betyder alle de nye lovkrav for de enkelte værker – og hvordan kan man rent faktisk få en gevinst ved at arbejde bæredygtigt? Det kan jeg hjælpe med, forklarer hun og tilføjer:

  - I forhold til diversitet forventer jeg at tage ud og hilse på fjernvarmeselskaberne for at få indblik i deres behov og hverdag. Jeg håber, at jeg kan være et nyt sæt øjne på, hvordan de arbejder med diversitet.

  I det hele taget ser Tina Maria Lund Kristensen bare frem til at hjælpe med at vejlede og facilitere udvikling i branchen, fortæller hun. Og da hun har arbejdet med strategi siden 2010, vægter hun en strategisk tilgang til udvikling højt.

  - Jeg glæder mig til at hjælpe medlemmerne med at få succes i deres udvikling, sammen med nogle helt utroligt dygtige kollegaer hos Dansk Fjernvarme, siger hun.

  Andre klikkede på...