Gå til hovedindhold
Biomasse
Forsyningssikkerhed

Aabybro Fjernvarme udvider med ny biomassekedel fra Verdo

Aabybro Fjernvarme udvider deres varmeproduktion med en ny stor biomassekedel, som de får leveret af Verdo.

15. nov. 2023

Indhold

  Hos Aabybro Fjernvarme er man klar til at tage en ny 10 MW biomassekedel i brug, som man netop har fået leveret af Verdo. Biomassekedelen udvider Aabybro Fjernvarmes sortiment til to biomassekedeller, og kommer som et led i Aabybro Fjernvarmes udvidelse af deres fjernvarmeområde, hvor den nye biomassekedel skal hjælpe med at forsyne forbrugerne i de områder.

  -Vi forsyner i dag omkring 2.600 forbrugere her i Aabybro med den biomassekedel vi har i forvejen. Nu har vi så købt den her nye kedel, som primært skal bruges til at forsyne alle de nye byer, som vi er i gang med at tilslutte til vores netværk, fortæller driftsleder, Torben Stenbroen, og fortsætter:

  -Her taler jeg om Biersted, hvor vi allerede har 170 forbrugere tilsluttet siden august, og inden årsskiftet forventer vi at have omkring 270 forbrugere derude, mens vi forventer at kunne forsyne omkring 600 forbrugere når projektet er afsluttet. Samtidigt er vi også i gang med at tilslutte 300 forbrugere i Ryå-Birkelse, og så har vi Nørhalne med 400 forbrugere, som vi forventer at få projektgodkendt til december. Det er altså primært disse projekter, som den nye biomassekedel skal hjælpe os med at realisere og drive fremover, forklarer Torben Stenbroen. 

  Forsyningssikkerheden bliver styrket

  Foruden at sikre en udvidelse af Aabybro Fjernvarmes forsyningsområde, kommer tilgangen af den nye biomassekedel samtidig som et led i Aabybro Fjernvarmes fokus på forsyningssikkerhed.

  -Skulle der ske noget med den ene biomassekedel, så kan det tage lang tid at få repareret og op at køre igen, så den nye biomassekedel er med til at sikre, at vi altid kan have en biomassekedel i drift til at opretholde vores grønne energiforsyning. Dermed sikrer vi os en bedre forsyningssikkerhed, som skal være med til at undgå, at vi må skifte over til dyr fossil gas i de kolde vintermåneder, og det er rigtig vigtigt for os, understreger Torben Stenbroen. 

  Udviklingen går stærkt

  Indførelsen af den store biomassekedel kommer som kulminationen på en tid, hvor der har været fart på hos Aabybro Fjernvarme. Her man arbejder intensivt på at lave gaskonverteringer, og dermed hjælpe til at varmeforsyningen bliver grønnere og billigere på sigt for deres forbrugere.

  -Udviklingen hos os havde for indtil to år siden stået stille i godt og vel syv år, men nu har vi fået lov til at gennemføre vores udviklingsprojekter, og det kvitterer vi med en udvidelse af vores fjernvarmeområde og gaskonverteringer. På baggrund af energikrisen og krigen i Ukraine, håber vi at vores projekter kan være med til at redde økonomien for folk i vores områder, og det sætter vi en stor stolthed og indsats i, slutter Torben Stenbroen.

  Både fjernvarmeprojektet i Biersted og Ryå-Birkelse er i fuld gang, og man forventer hos Aabybro Fjernvarme at begge projekter er afsluttet og i drift i 2024.

  Andre klikkede på...