Gå til hovedindhold
Varmekilder
Medlemmer
Klima- & Miljøforhold

ABC Lavpris’ køleanlæg skal varme private hjem op i Herning

Overskudsvarme fra supermarkedet i den nordlige del af Herning skal gå til opvarmning af private husstande, der får deres varme fra Verdo.

22. sep. 2023

Indhold

  Energikoncernen Verdo er begyndt at modtage overskudsvarme fra ABC Lavpris’ køleanlæg retur gennem eksisterende fjernvarmeledninger til de omkringliggende husstande i Tjørring. Initiativet om genbrug af overskudsvarme er set tidligere, men det er første gang, at man har kunnet kontrollere systemet i så høj grad, som man kan nu.

  Ifølge Verdo skyldes det nye fjernvarmemålere, der gør det muligt at følge systemet nøje. Sigurd Asser Jensen, der er afdelingsleder i Verdo’s Varmeafdeling i Herning, er glad for de fremskridt, der bliver gjort på området:

  - Ved at have nye målere kan vi i langt højere grad udnytte varmen mere effektivt. Det er både til gavn i et større og mindre perspektiv, og det er i den grad et skridt i den rigtige retning med henblik på den grønne omstilling, siger Sigurd Asser Jensen.

  Varme ind og varme ud

  ABC Lavpris genererer overskudsvarme hver gang, deres køleanlæg trækker kulde ud for at køle blandt andet frysediskene i butikken. Hvis denne varme ikke genanvendes, slipper den ud i det fri og går til spilde.

  Nu bliver varmen pumpet tilbage gennem de stik, der allerede sender varme fra Verdo ind til supermarkedet. Det betyder, at der ikke skal anlægges nye rør, og det gør det nemt at udnytte den overskudsvarme, som ABC Lavpris genererer:

  - I Verdo vil vi rigtig gerne finde de rigtige løsninger for miljøet, og vi ønsker derfor at udnytte alle vores ressourcer bedst muligt, siger Sigurd Asser Jensen og tilføjer, at løsningen ikke gør det dyrere for kunderne.

  For at sikre den bedste kvalitet af varme til kunderne er ABC Lavpris’ leveringsbestemmelser de samme som Verdo’s. Det betyder blandt andet, at trykket og temperaturen på vandet, der sendes ud til kunderne, skal overholde visse krav. 

  Andre klikkede på...