Gå til hovedindhold
PtX & CCUS
Dansk Fjernvarme

CCS-Alliancen skifter navn og får nyt medlem

Green Power Denmark kommer med om bord, og der kommer et ”U” i alliancenavnet, så det fremover hedder CCUS-Allliancen.

13. sep. 2023
Tekst af Kim Vejrup, kve@danskfjernvarme.dk
 • Læs op

Indhold

  CCS-Alliancen bliver til CCUS-Alliancen i forbindelse med, at Green Power Denmark indtræder i medlemskredsen, der i forvejen består af Dansk Industri, Dansk Fjernvarme, Dansk Metal, Danske Rederier og Dansk Offshore.

  Alliancens formål er at styrke den danske CCUS-sektors kompetence og konkurrenceevne, så vi skaber forudsætningerne for et nyt dansk erhvervseventyr, samtidig med at vi styrker den grønne omstilling. Det vil fortsat være tænketanken Axcelfuture, der har sekretariatsopgaven for alliancen.

  – Med Green Power Denmarks indtræden i Alliancen kommer vi rundt om hele værdikæden, og det styrker værdien af alliancens arbejde, siger vicedirektør i DI, Anne Højer Simonsen.

  –  Vi har alle forudsætninger for at opbygge en stærk industri i Danmark, og når vi for alvor får gang i CO2-fangst, vil der være rigeligt med CO2 både til lagring og til de nye grønne brændsler, som skal bl.a. skal dekarbonisere vores transportsektor, siger Anne Højer Simonsen.

  Også hos Green Power Denmark er der derfor begejstring for det nye samarbejde.

  – CO2-fangst bliver et meget vigtigt industrieventyr for Danmark, som både skal bringe os i mål med 70%-reduktionen og sikre udviklingen af en helt ny branche, der kan levere grønne PtX-brændstoffer, siger Kristian Jensen, der er administrerende direktør hos Green Power Denmark.

  Andre klikkede på...