Gå til hovedindhold
Ledelse & Bestyrelse
Rammevilkår & Regulering

DANVA har fået ny næstformand

Tidligere minister – og nuværende formand for SONFOR – Ellen Trane Nørby er konstitueret som ny næstformand for DANVA.

08. sep. 2023
Tekst af Kim Vejrup, kve@danskfjernvarme.dk
 • Læs op

Indhold

  DANVA har fået styr på den politiske ledelse af sin organisation, efter at bestyrelsen har konstitueret sig med en ny næstformand i formand af formanden for SONFOR – og tidligere minister for Venstre – Ellen Trane Nørby.

  Konstitueringen af den nye næstformand følger efter, at Carsten Nystrup – administrerende direktør for Novafos – for et stykke tid siden afløste Lasse Frimand Jensen og blev forfremmet fra næstformand og konstitueret som ny formand.

  - Jeg er rigtig glad for, at Ellen Trane Nørby har valgt at kaste sin erfaring ind i arbejdet som næstformand med al sin politiske viden som supplement til min mere fagligt funderede erfaring. Sammen vil vi udgøre et stærkt formandskab for Danva, hvilket Danva's øvrige bestyrelse enstemmigt i dag har bakket op omkring, siger Carsten Nystrup i en pressemeddelelse.

  Ellen Trane Nørby udtaler, at hun har tungtvejende grunde til at melde sig som næstformand for DANVA reguleringen af vandsektoren i forhold til de forandringer, der præger verden.

  - Vi skal give vandet en klar stemme, så vi kan sikre rent drikkevand til danskerne og håndtere spildevandet på en måde, så det ikke påvirker miljøet. Desuden er det vigtigt, at vores samfund indrettes til den grønne omstilling med nye løsninger som f.eks. vand til PtX og de nye vejrfænomener, som påvirker vandsituationen, udtaler Ellen Trane Nørby.

  Konstitueringen af Ellen Trane fandt sted på et ordinært bestyrelsesmøde i Skanderborg i dag, fredag.

  Andre klikkede på...