Gå til hovedindhold
Forsyningssikkerhed
Biomasse
Sektorintegration

Evida udbygger deres biogasanlæg

Som en del af målsætningen om at forsyne de danske gaskunder med 100 procent biogas i 2023, har Evida netop tilkoblet endnu et biogasanlæg til gasdistributionsnettet.

25. aug. 2023
genrebillede af en høstet mark med stubberne fra afgrøderne i silhouet mod himlen
 • Læs op

Indhold

  Som en del af den klimapolitiske ambition om, at 100 procent af Danmarks gasforbrug skal være dækket af biogas før 2030, har Evida netop annonceret at de har tilkoblet endnu et biogasanlæg til gasdistributionsnettet.

  - Vi ser det som en fælles opgave at omstille fremtidens energisystem og arbejder målrettet på at omstille gassystemet til grøn energi. Vi glæder os derfor over, at tilkoblingen af endnu et biogasanlæg betyder, at vi fortrænger mængden af naturgas i nettet, siger CCO i Evida, Henrik Jensen.

  Biogasanlægget er Evidas biogasanlæg nr. 57, og er blevet anlagt i Kværs i Sønderjylland. Anlægget inkluderer en 4,5 kilometer lang gasledning, som skal fører biogas fra anlægget og frem til en MR-station.

  Det er virksomheden KW Energi, der står bag biogasanlægget. Her skal biogassen blandt andet produceres af gylle, herunder også dybstrøelse, kvæg- samt svinegylde og foderrester, hvilket gør biogassen vedvarende og klimavenlig i modsætning til naturgas, som man netop forsøger at udfase.

  Udover at bidrage til målet om at opnå en total dækning af det danske gasforbrug gennem biogas, er etablering af biogasanlægget også et skridt mod opnåelsen af Danmarks klimamål.

  Et grønnere gasforbrug er med til at opfylde Danmarks målsætning om 70 procent CO₂-reduktion i 2030 og CO2 neutralitet i 2050, ligesom det blandt andet giver den energiintensive industri et værktøj til at nedbringe sit klimaaftryk.

  Andre klikkede på...