Gå til hovedindhold

Finansieringen er ekstrem vigtig for fjernvarmeselskaberne

Når fjernvarmeselskaberne står over for store investeringer, er det afgørende at træffe det rigtige valg af finansiering. Dansk Fjernvarme tilbyder temadag om netop de overvejelser.

Indhold

  Der er behov for store investeringer i udvidelse af fjernvarmeforsyningen, så flere boliger og bygninger kan konvertere fra gasopvarmning til fjernvarme. Samtidig skal fjernvarmeselskaberne også have for øje at investere mere bredt i den grønne omstilling, så varmeproduktionen går fra sort til grøn.

  Udfordringen vil for mange fjernvarmeselskaber være, at det ikke er muligt at få henlagt tilstrækkeligt med midler til at få en højere eller mere balanceret egenfinansiering. En egenfinansiering der netop nu – med rentestigningerne over de senere år in mente – er vigtig for at få økonomien i projekterne til at hænge bedre sammen.

  - Oven i det kommer, at kombinationen af de store investeringer med graden af egenfinansiering kan få betydning for den fremtidige kreditvurdering af fjernvarmeselskaberne og dermed også størrelsen af den fremtidige garantiprovision, siger seniorkonsulent Klaus Lunddal Brose fra Dansk Fjernvarme.

  Temadag om finansiering

  Det er baggrunden for en temadag om finansiering, som Dansk Fjernvarme afholder den 19. september på Hotel Scandic i Kolding. Klaus Lunddal Brose fortæller, at deltagerne på temadagen vil blive præsenteret for forskellige muligheder for såvel kort som lang finansiering og høre om eksempler på, hvad banker og finansieringsinstitutter kan tilbyde.

  - Vi vil også præsentere cases fra fjernvarmeselskaber, hvor de fortæller, hvordan de er i gang med eller har løst finansiering af deres investeringer, siger han.

  Han er selv oplægsholder på temadagen – han vil orientere om, hvordan kommuner beregner deres garantiprovision – sammen med seniorkonsulent Anders Jespersen og chefkonsulent Michael Fibiger.

  Anders Jespersen introducerer en model, hvor det er muligt at beregne økonomien i konverteringsprojekter og simulere på størrelsen af tilslutningsbidrag og selskabets samlede likviditet i finansieringsperioden. Michael Fibiger fortæller seneste nyt  om Dansk Fjernvarmes opfattelse og afklaring af reglerne om garantiprovision for fjernvarmeselskabernes finansiering.

  Andre klikkede på...