Gå til hovedindhold
Varmekilder
Produktion
Klima- & Miljøforhold

Fjernvarme Horsens undersøger mulighederne for geotermi

Innargi A/S har sammen med Fjernvarme Horsens A/S indgået aftale om at undersøge mulighederne for at etablere geotermi til fjernvarme.

16. nov. 2023
Tekst af Kim Vejrup, kve@danskfjernvarme.dk
  • Læs op

Indhold

    Fjernvarme Horsens har på ti år tredoblet sit kundegrundlag, og derfor har fjernvarmeselskabet brug for en større varmeproduktion til den støt voksende kreds af varmekunder. Da geotermiselskabet Innargi samtidig har en forventning om, at undergrunden under Horsens tilbyder gode muligheder for at etablere geotermi, er de to parter gået i samarbejde.

    - Vi har brug for mere grøn fjernvarme i Horsens i fremtiden, når vi får endnu flere nye kunder. Det er vigtigt at kunne trække på forskellige varmekilder, så vi fortsat kan tilbyde kunderne en stabil varmeforsyning og attraktive priser. Her er geotermi en interessant mulighed, hvis prisen er rigtig, siger Lars Goldschmidt, der er formand for Fjernvarme Horsens A/S.

    Geotermi vil også – mener parterne – kunne imødekomme kommunens ønske om at reducere byens CO2-aftryk, fordi det netop vil kunne øge antallet af fjernvarmekonverteringer. Indtil videre er antallet af fjernvarmetilslutninger vokset fra 8.200 til over 22.000 - og flere er på vej.

    Afklaring i løbet af et års tid

    Nu går Fjernvarme Horsens og Innargi sammen i gang med at undersøge potentialet. Innargi skal gennemføre grundigere vurderinger af undergrunden, og sammen skal partnerne beregne, hvordan fjernvarmeforbrugerne i Horsens kan få mest muligt ud af geotermi i samspil med de andre varmekilder, som fjernvarmeselskabet råder over.

    Når undersøgelserne er afsluttet, kan partnerne vurdere om geotermi er den rigtige løsning for Horsens.

    - De geologiske data, vi allerede har kigget på, tyder på, at undergrunden under Horsens er velegnet til geotermi. Samtidig hænger projektet geografisk sammen med vores store projekt i Aarhus, og det projekt vi udvikler sammen med fjernvarmeselskabet i Skanderborg. Derfor håber jeg, at vi i fællesskab kan udvikle et attraktivt projekt til fjernvarmeforbrugerne i Horsens, siger Samir Abboud, der er CEO for Innargi.

    Parternes ambition er at få undersøgelser og regnearbejde gjort færdigt i løbet af 2024.

    Andre klikkede på...