Gå til hovedindhold
Biomasse
Varmekilder
Medlemmer

Flis og halm holder fælles møde

De to Erfa-grupper – Flis og brændselspille samt halm - holder et fælles møde den 9. november med en række spændende punkter på dagsordenen.

04. okt. 2023
Tekst af Kim Vejrup, kve@danskfjernvarme.dk
 • Læs op

Indhold

  Pjalterne bliver billedligt talt slået sammen den 9. november i Fjernvarmens Hus i Kolding, når to Erfa-grupper holder et fælles møde. Det drejer sig – på den ene side – om flis- og brændselspillegruppen og på den anden side halmgruppen.

  Mødet tager derfor en række forskellige emner op på mødet, der holdes i Fjernvarmens Hus i Kolding fra kl. 09.30 til kl. 15.30.

  Der bliver således budt på emner så forskellige som teknik, brændselsmarkedet, EU-politik og lovgivning. Dertil kommer biomasseaffaldsbekendtgørelsen, der har været i høring, og som gerne skulle være så langt i november, at der er klar viden om, hvorvidt værkerne får flere eller færre biobrændsler at vælge imellem.

  - På teknik-siden skal vi høre fra en leverandør om et styresystem, der blandt andet kan bruges til vedligeholdelses-planlægning. Vi har længe haft det på ønskelisten, men det har været svært at finde den rigtige form. Nu prøver vi om medlemmerne får noget ud af at høre fra en specifik leverandør, fortæller konsulent Max Nitschke.

  Han nævner, at indlægget bliver med leverandørens implementeringskonsulent, så der skulle være muligheder for at komme i detaljen i forhold til, hvordan systemet passer ind på et varmeværk

  Og apropos teknik-indlæg kommer der en dansk leverandør af en posefilter-løsning. På Flis-gruppens Erfamøde i maj blev deltagerne introduceret til elfiltre, men for nogle kan pose-filter-løsning være fordelagtig, forklarer Max Nitschke.

  Udover som allerede nævnt biomasseaffaldsbekendtgørelsen så vil det fælles erfa-møde også byde på præsentation af en række andre bekendtgørelser, der enten lige er implementeret eller skal til at implementeres. Det gælder bekendtgørelser om bæredygtighed og om mellemstore fyr.

  - Forhåbentlig kan vi samle op på erfaringerne med anmeldelse af mellemstore fyr, og indberetning af bæredygtig biomasse, siger Max Nitschke.

  Endelig bliver der fokuseret på brændselsmarkedet med en helt frisk analyse, og ligesom der bliver talt om de juridiske aspekter af de mange brudte brændselskontrakter sidste efterår.

  - Det er noget, som vi forhåbentlig ikke får at se i år, fordi vi er blevet klogere på, hvilke huller der opstår, når priserne på alt flytter sig på meget kort tid, siger Max Nitschke.

  Andre klikkede på...