Gå til hovedindhold
Varmekilder
Forsyningssikkerhed
Klima- & Miljøforhold

Geotermi har stort potentiale for grøn varme

En taskforce om geotermi konkluderer, at geotermi har potentiale til at forsyne en stor del af den danske fjernvarmeforsyning med grøn varme.

01. nov. 2023
Tekst af Kim Vejrup, kve@danskfjernvarme.dk
 • Læs op

Indhold

  For snart tre år siden blev der politisk taget beslutning om at nedsætte en taskforce, der fil til opgave at analysere det samfundsøkonomiske potentiale for geotermi i fjernvarmesektoren. Nu er taskforcen klar med sin konklusion, der blandt andet peger på, at geotermi har potentiale til at forsyne fjernvarmeforsyningen i Danmark med grøn varme.

  Energistyrelsen skriver i en pressemeddelelse, at geotermi – ifølge taskforcen – kan dække omtrent 15 procent af den danske fjernvarmeproduktion.

  Samtidig er taskforcen også nået frem til, at der er stor interesse for geotermi som energigrundlag for fjernvarme. I pressemeddelelsen bliver det bl.a. fremhævet, at der er igangsat et større geotermiprojekt i Aarhus – et samarbejde mellem Kredsløb og Innargi – men der ligelede er interesse for geotermi i områder som Storkøbenhavn, Holbæk, Skanderborg-Hørning, Sønderborg og Viborg.

  ”Overordnet vurderes geotermi at kunne indpasses i 25-35 fjernvarmesystemer, men geotermi vil dog være i hård konkurrence med andre varmeforsyningsanlæg, herunder affaldsforbrænding, biomasse og varmepumper, ” skriver Energistyrelsen i sin pressemeddelelse.

  Styrelsen skriver videre i sin pressemeddelelse, at man fremover vil følge udviklingen på geotermiområdet, og at styrelsen senest har opdateret udbuddet for geotermitilladelser i juni 2023. Det er sket for at forkorte sagsbehandlingstiden og skaber større sikkerhed for fremdrift i projekterne om geotermi.

  Andre klikkede på...