Gå til hovedindhold
Medlemmer
Projekter & Planlægning
Konverteringer

Lav tilslutning tvinger Egtved Varmeværk til at droppe fjernvarmeprojekt

På baggrund af en lav tilslutning fra lokalbefolkningen dropper Egtved Varmeværk deres fjernvarmeprojekt. Det er et udfald som både overrasker og ærgrer varmeværkets bestyrelsesformand.

07. aug. 2023
Tekst af Kim Vejrup, kve@danskfjernvarme.dk

Egtved Varmeværk har valgt at droppe et stort konverteringsprojekt, fordi tilslutningen endte med at være på under 50 procent. Foto: Dansk Fjernvarme.

  • Læs op

Indhold

    På trods af den stigende efterspørgsel på fjernvarme i Danmark, har man hos Egtved Varmeværk måtte droppe et planlagt konverteringsprojekt, eftersom kun 18 ud af 74 ejendomme i byen havde sagt ja tak til fjernvarmen ved tilslutningsfristen.

    Udfaldet kommer meget bag på bestyrelsen, hvor man længe har haft indtrykket af en langt højere interesse for fjernvarme i den sydjyske by.

    - For at det kunne gennemføres skulle fjernvarmeprojektet have som målsætning at opnå en tilslutning på minimum 50 procent, og det synes vi fra bestyrelsens side var lavt sat. Derfor er vi også meget overrasket over, at det desværre kun er 24 procent af ejendommene, som har tilkendegivet, at de gerne vil have fjernvarme, siger bestyrelsesformand i Egtved Varmeværk, Anders Rønshof.

    Mest af alt synes jeg det er synd for de borgere, som havde tilsluttet sig projektet, og som så frem til at få fjernvarme.

    Anders Rønshof, formand Egtved Varmeværk

    Anders Rønshof slår fast at man, for forbrugernes skyld, var villig til at være fleksible med kravet om de 50 procent, men at det antal tilkendegivelser man har fået, simpelthen er for lavt.

    - Havde vi været i nærheden af de 50 procent, som var krævet, kunne vi have givet projektet grønt lys og så regnet med, at de sidste kom hen ad vejen, men det er vi ikke, og da vi ikke vil gøre vores fjernvarmeprojekt til en underskudsforretning for vores forbrugere, er det mest ansvarligt at droppe projektet, forklarer Anders Rønshof.

    Kan kun gisne om årsagen

    Hvorfor tilslutning til fjernvarmeprojektet endte med at være så lav, ved Anders Rønshof ikke med sikkerhed, og han kan derfor kun gisne om årsagerne til, at fjernvarmeprojektet nu må droppes.

    - Jeg tror, at en af årsagerne er, at alderen på private boligejere i området er rimelig høj, så de ser nok ikke nogen mening i at investere de penge, det koster at skifte til fjernvarme, vurderer Anders Rønshof.  

    Samtidig har han oplevet, at mange af forbrugerne argumenterer for, at det er for dyrt, men det argument køber Anders Rønshof ikke ind på.

    - Det er da rigtig nok, at det koster mange penge at konvertere til fjernvarme, men jeg køber ikke argumentet om, at det er for dyrt, da alternativet - en varmepumpe - er endnu dyrere, forklarer Anders Rønshof.   

    Anders Rønshof har selvfølgelig forståelse for forbrugernes valg, men kan ikke lade være med at ærgre sig over udfaldet, især på de tilsluttede forbrugeres vegne.

    - Mest af alt synes jeg det er synd for de borgere, som havde tilsluttet sig projektet, og som så frem til at få fjernvarme. Det er selvfølgelig meget skuffende for dem, men der er desværre ikke noget at gøre ved det, afslutter Anders Rønshof.

    Kommentarer

    Andre klikkede på...