Gå til hovedindhold
PtX & CCUS
Medlemmer
Biomasse

Ørsted bygger Danmarks første CO2-fangstprojekt

Ørsted igangsætter nu byggeriet af to CO2-fangstanlæg (CCS), der skal fange og lagre CO2-udledningen fra det træflisfyrede Asnæsværket i Kalundborg og fra Avedøreværkets halmfyrede anlæg i Hvidovre.

04. dec. 2023
Tekst af Kim Vejrup, kve@danskfjernvarme.dk
 • Læs op

Indhold

  Det første CO2-fangsprojekt bliver nu sat i gang af Ørsted, der vil fange og lagre CO2-udledning fra Asnæsværket og Avedøreværket. Projektet er Danmarks første CO2-fangstprojekt i fuld skala og markerer begyndelsen på en ny æra for CO2-fangst og -lagring i Danmark.

  Ørsted meddeler i en pressemeddelelsen, at CO2-fangstprojektet, som i maj 2023 blev tildelt en 20-årig kontrakt af Energistyrelsen, allerede fra begyndelsen af 2026 forventes at kunne fange 430.000 tons biogen CO2 årligt fra de to kraftvarmeværker.

  Dermed vil projektet være et markant bidrag til de danske klimamål for 2025 og 2030.

  - Vi er stolte over at indlede byggeriet af Danmarks første fuldskala-projekt inden for CO2-fangst. Vi skal sætte gang i mange forskellige grønne løsninger for at bekæmpe klimaforandringerne, og dette projekt er en af de løsninger, der kommer til at spille en vigtig rolle i indsatsen. Vi ser frem til at samarbejde med vores partnere, kommunerne og interessenter om at gøre dette projekt til en succes og opnå vores fælles klimamål, siger Ole Thomsen, Senior Vice President og direktør for Ørsteds kraftværksforretning

  Klima-, energi- og forsyningsminister Lars Aagaard tager det første spadestik sammen med Ørsteds administrerende direktør, Mads Nipper, og borgmestrene fra de to kommuner, der huser de to anlæg, Søren Friis Trebbien fra Hvidovre Kommune og Martin Damm fra Kalundborg Kommune.

  Ørsted afholder et ’første spadestik’-arrangement mandag den 4. december på Avedøreværket for at fejre starten på byggeriet af Danmarks første CO2-fangstprojekt i fuld skala.

  Andre klikkede på...