Gå til hovedindhold

Sdr. Felding vandt Fjernvarmeprisen 2023

Selvom man er et mindre fjernvarmeselskab, kan man godt skabe store resultater. Det viser Sdr. Felding Varmeværk; vinderen af Fjernvarmeprisen 2023.

26. okt. 2023
Tekst af Kim Vejrup, kve@danskfjernvarme.dk
 • Læs op

Indhold

  Vinder af Fjernvarmeprisen 2023 bliver Sdr. Felding Varmeværk, der er et mindre selskab med store visioner. Torsdag aften ved Dansk Fjernvarmes landsmøde blev det afsløret, at selskabet vandt afstemningen om årets fjernvarmepris.

  Prisen glæder bestyrelsesformand Niels Jørgen Lohff Nielsen, der har siddet i bestyrelsen siden 1983.

  - Det er en stor ære for mig og for os at stå her. Tusind tak. Det er så dejligt. Det kunne ikke gøres uden vores engagerede driftsleder, sagde formanden fra scenen. 

  Driftsleder Tonny Dam Jensen sendte roserne tilbage:

  - Det havde ikke kunnet lade sig gøre uden omstillingsparate medarbejdere og en rigtig god bestyrelse. 

  Driftsleder Tonny Dam Jensen får en ordentlig krammer, da Sdr. Felding Varmeværk var udråbt som vinder af Fjernvarmeprisen 2023. Foto: Jesper Voldgaard.

  Sdr. Felding Varmeværk var nomineret til Fjernvarmeprisen 2023 for at udnytte deres varmepumpe og elkedel, når elpriserne er lave. Samtidig med at de bruger deres akkumuleringstank til at høste nedreguleringstimer. Alt sammen til gavn for de godt 740 forbrugere.

  Projektets setup har en karakter, der inspirerer mange andre i sektoren, fordi det rummer nogle af de centrale aspekter i den sektorintegration der aktuelt er fokus på.

  Vinderen af Fjernvarmeprisen 2023 får rosende ord med på vejen fra Dansk Fjernvarmes formand, Jesper Frost Rasmussen:

  - Det er så fortjent, at Sdr. Felding Varmeværk vinder Fjernvarmeprisen. De viser, at også mindre fjernvarmeselskaber kan sætte dagsorden og skabe resultater, når det handler om at finde grønne veje fremad for fjernvarmen, siger Jesper Frost Rasmussen.

  Vinderen af Fjernvarmeprisen modtager udover æren også en check på 50.000 kroner. Prisen er delvist sponsoreret af Grundfos, der ser det som en mulighed for at give noget tilbage til den sektor, der er kommet med mange gode ideer til selskabet gennem årene.

  Udover Sdr. Felding Varmeværk var også Høje Taastrup Fjernvarme og DIN Forsyning nominerede til prisen.

  Andre klikkede på...