Gå til hovedindhold
Jura
Biomasse

Udendørs brændsels-lagre får nye regler fra 2025

Fra 2025 vil der gælde nye regler for udendørs brændsels-lagre – fx flis - der kan ende med, at lagring udenfor ikke længere er lovligt for det enkelte værk.

28. sep. 2023

Indhold

  Fra årsskiftet 2024-2025 gælder der nye regler for udendørs lagring af brændsel, og det kan ramme en række medlemmer, lyder det fra Dansk Fjernvarme. Efter den 1. januar 2025 vil det således være bekendtgørelsen for mellemstore fyr, der – efter en revidering - afgør, om udendørs oplag kan tillades.

  Det vil betyde, at lagring af brændsel udendørs kun kan tillades, hvis det ene af de følgende krav er opfyldt:

  • Lokalplanen tillader det
  • Fjernvarmeværket – og dermed lageret – er placeret i landzone

  - Derfor skal medlemmerne af Dansk Fjernvarme med udendørs lagring af brændsel sørge for at undersøge, om blot én af disse to betingelser er opfyldt for deres oplagring. Hvis ikke det er tilfældet, kan det give udfordringer at sikre fortsat mulighed for udendørs lager/oplag; også selvom kommunen er positivt indstillet, understreger konsulent i Dansk Fjernvarme, Max Nitschke.

  Han nævner som eksempel, at et værks nuværende lagring af brændsel udendørs har været benyttet så længe, at der ikke eksisterede regler og krav, da det blev etableret. Selv om man kan tænke, at der så er vundet hævd på lagringen, så skal enten den ene eller anden af de to førnævnte krav altså opfyldes fra 2025.

  - Og hvis ikke en af de to betingelser er tilstrækkelige for, at jeres lager fortsat er lovligt fra 2025, bedes I kontakte mig. Så kan vi nemlig få det med i vores høringssvar, der skal afleveres senest den 16. oktober, siger Max Nitschke, der opfordrer medlemmer til at tage kontakt til ham så snart som muligt.

  Han gør videre opmærksom på, at mellemstore-fyr bekendtgørelsen først træder i kraft for 5-50 MW anlæg; altså de anlæg der netop er blevet anmeldt. Først senere træder de i kraft for 1-5 MW anlæg.

  Andre klikkede på...