Cybersikkerhed og beskyttelse af OT-systemer er stadig aktuelt
Truslen mod kritisk infrastruktur er højere end nogensinde. Dansk Fjernvarme tilbyder kursus, der ruster medlemmerne til at modstå hackere og andre cyberkriminelle.
Forsvarets Efterretningstjeneste har netop offentliggjort sin seneste vurdering af truslen mod infrastrukturen i Danmark, og ifølge den er der fortsat al mulig grund til, at aktører med ansvar for kritisk infrastruktur – som bl.a. fjernvarmeselskaber – er opmærksomme på ikke mindst deres egen cybersikkerhed.
Dansk Fjernvarme tilbyder derfor et kursus over to dage i begyndelsen af marts - Cybersikkerhed og beskyttelse af OT-systemer – hvor der vil være fokus på, hvordan du sikrer din forsyning mod angreb. Der er fokus på beskyttelse af OT for drift og styresystemer med SRO-anlæg.
Hackere og cyberkriminelle ønsker at skade eller sætte de tekniske anlæg ud af drift og hindre normal forsyning. Der er tale om et kapløb, hvor nøglemedarbejdere i forsyningsselskaberne hele tiden må efteruddannes.
På kurset vil du blandt andet lære om
- forskellige hackerprofiler – og hvad der motiverer dem
- en række hackerangreb, både imod Danmark og internationalt, herunder hvilke metoder en hacker benytter sig af – og hvordan du bedre kan sikre din forsyning imod et angreb
- hvilke OT-sikkerhedsmodeller og standarder du i dit daglige arbejde kan blive inspireret af
Undervisningen er modulbaseret og opbygget, så et modul altid har et element af information fra underviseren kombineret med én eller flere opgaver og øvelser (f.eks. gruppearbejde eller hands on cases).
Du vil under kurset få adgang til ICSRanges OT-sikkerhedsplatform og efterfølgende have 30 dages gratis adgang til platformen, hvor du kan træne og videreudbygge din viden. Du skal medbringe computer.
Materialet er på engelsk, men al undervisning foregår på dansk.
Cybersikkerhed og beskyttelse af OT-systemer
Kurset bliver afholdt i Fjernvarmens Hus i Kolding og varer to dage – den 10. og 11. marts 2025.
Læs mere om indholdet og tilmelding – klik her.
Trusselsbilledet mod Danmark er blevet mere alvorligt
Forsvarets Efterretningstjeneste offentliggjorde kort før årsskiftet 2024/2025 sin årlige risikovurdering over de udefrakommende trusler og sikkerhedspolitiske udfordringer.
Rapporten – Udsyn 2024 – viser, at trusselsbilledet mod Danmark helt generelt er blevet mere alvorligt. Det skyldes ikke mindst, at Rusland optræder mere og mere risikovilligt og blandt andet har gennemført sabotageaktioner i flere europæiske lande. Der er tale om et trusselsbillede, hvor også destruktive cyberangreb er en reel mulighed.
Forsvarets Efterretningstjeneste (FE) fokuserer særligt på Rusland og Kina som drivkræfterne i truslen mod bl.a. kritisk infrastruktur fremgår det af rapporten.
”Rusland vil intensivere sin brug af hybride virkemidler yderligere, bl.a. gennem sabotageaktioner og påvirkningskampagner, ” skriver FE bl.a. i sin konklusion, hvor det dog bliver understreget, at man ikke frygter reelle militære aktioner.
”Statslige hackergrupper forsøger løbende at kompromittere mål i Danmark. Det har i 2024 øget cybertruslen mod Danmark. Samtidig rammer kriminelle og aktivister konstant danske virksomheder og myndigheder med deres cyberangreb. Ruslands større risikovillighed over for NATO-lande har øget sandsynligheden for, at Rusland vil udføre destruktive cyberangreb, ” slår FE videre fast.
Skriv kommentar