Gå til hovedindhold
Konverteringer
Sikkerhed & Arbejdsmiljø

Den grønne omstilling mangler hænder

Der er mangel på arbejdskraft til den grønne omstilling. Hvordan løser vi det både nu og i fremtiden? Det er emnet i 35. afsnit af podcasten Fjernvarmen.

28. aug. 2023
 • Læs op

Indhold

  Fjernvarmesektoren og den grønne omstilling savner hænder. Sådan er det allerede nu, hvor mange projekter rundt om i landet mangler arbejdskraft. Og flere prognoser viser, at sektoren kommer til at mangle kvalificeret arbejdskraft i tusindvis fremover.

  Gæst: 
  Steen Nielsen, vicedirektør og arbejdsmarkedspolitisk chef Dansk Industri.

  Vært:
  Mikkel Lysgaard

  Varighed:
  32:17 minutter

  En analyse fra ingeniørvirksomheden Cowi for organisationen Industriens Uddannelser viser, at der er brug for 126.000 flere ansatte i industrien i 2030 til den grønne omstilling.

  For et år siden viste samme analyse, at der ville være brug for 116.000 ekstra ansatte i industrien. Det er især fremrykning af målet om klimaneutralitet til 2045 og planer om udbygning af havvind og anlæg med Power-to-X-teknologi, der kan omdanne strøm til grønt brændstof, som øger behovet for arbejdskraft.

  Analysen medregner alt fra udrulning af fjernvarme og privatpersoner, der skal have installeret varmepumper og isoleret deres huse.

  Tema i magasinet Fjernvarmen nr. 3, juni 2023

  Magasinet Fjernvarmen nr. 3, der udkom i juni havde tema om netop manglen på arbejdskraft til den grønne omstilling. 

  Under overskriften 'Næste generation' kiggede magasinet på, hvem der skal drive og udvikle fjernvarmesektoren i fremtiden. Blandt artiklerne var der interview med to kvinder, der begge har vekslet et praktikforløb til et fuldtidsjob i fjernvarmebranchen.

  Magasinet Fjernvarmen nr. 3

  Andre klikkede på...