Gå til hovedindhold
Sektorintegration
Klima- & Miljøforhold

RE-INVEST

RE-INVEST har til formal at designe robuste og omkostnings-effektive investeringsstrategier som vil være med til at facilitere en effektiv transformation mod et bæredygtig og 100 % vedvarende energi system i Danmark og Europa.

02. jan. 2020
Ældre end 24 mdr.
Tekst af Mikkel Lysgaard, mil@danskfjernvarme.dk
  • Læs op

Indhold

    RE-INVEST har til formål at designe robuste og omkostnings-effektive investeringsstrategier som vil være med til at facilitere en effektiv transformation mod et bæredygtig og 100 procent vedvarende energi-system i Danmark og Europa.

    RE-INVEST er et 4-årigt projekt som samler 17 partnere, alt fra universiteter til hovedaktører indenfor energiområdet, til en unik fremgangsmåde mod et komplet re-design af hele energi systemet. Et re-design som skal udnytte synergierne mellem varme, elektricitet og transport.

    RE-INVEST adresserer, hvordan vi skal overkomme Silo-tankegangen som karakteriserer traditionelle energisektorer, ved at benytte to dimensional indbyrdes forbindelses fremgangsmåden, såvel som eksisterende og nye energi infrastrukturer.

    Målene er:

    1. At udvikle Smart Energy System konceptet og identificere synergier i low-cost energi lagrene henover sektorer såvel som energibesparelser på den ene side og international elektricitet og gas transmission på den anden side, når man udvider fx vindenergi.
    2. At støtte interessenter indenfor vedvarende energi i Danmark og Europa samt aktivere de industrielle partnere i RE-INVEST til at være banebrydere for trends i integrerede energi markeder, og derved at have fordelen i forskning og udvikling af nøgle teknologier indenfor fremtidige bæredygtige energi systemer.
    3. At dele data, resultater, modeller og metoder på en åben platform samt at være åben for nye partnerskaber.
    Læs mere om projektet re-INVEST

    re-INVEST

    Støttet af: Innovations fonden Danmark

    Projektleder: Aalborg Universitet

    Projektdeltagere: Aalborg Universitet, Aarhus Universitet, Østfold Research, Stanford University, Frankfurt institute for advanced studies + 12 andre partnere 

    Grøn Energis rolle: Deltager primært som sparringspartner i projektet.

    Projektperiode: 2017 - 2020

    Se også