Gå til hovedindhold
Dansk Fjernvarme

Verdensmål 11: Bæredygtige byer og lokalsamfund


17. nov. 2020
Ældre end 24 mdr.
Tekst af Mikkel Lysgaard, mil@danskfjernvarme.dk
 • Læs op

Indhold

  Med 64 pct. af de danske husstande koblet på grøn fjernvarme sker udviklingen af fjernvarme i høj grad i byerne. Verdensmål 11 er ligesom verdensmål 7 i høj grad en målsætning, som fjernvarmen bidrager til ved at sikre grøn varme til de mange boligbyggerier. Bl.a. delmål 11.1 søger at bygge sikre boliger til overkommelige priser. Her kan fjernvarme bidrage med effektiv, grøn og billig varme.

  Derfor er fjernvarme også en del af løsningen, når borgmestre landet over taler om bæredygtige byer og lokalsamfund, ligesom bæredygtige kloaksystemer, affaldssystemer og vandforsyning også er det. Den lokale beslutningskraft har betydning for udviklingen af fjernvarme, da der er mange beslutninger omkring den mest effektive fjernvarmeløsning, som skal tages. De beslutninger befinder sig bedst i lokale hænder, som har en indsigt i de lokale forhold.

  Fjernvarme er en fælles, billig og bekvemmelig løsning, som er med til at optimere bygningers efficiens. Fordi fjernvarmen er overvejende grøn, bidrager der også til at reducere byernes miljøbelastning. Dertil arbejder flere af Dansk Fjernvarmes medlemmer også med, hvordan man kan udvikle på det grønne offentlige rum ved at skabe vilde områder og inkorporere forsyningen i dagsbilledet på en bæredygtig facon. Dette er et område, hvor der fortsat udvikles og nytænkes fremadrettet.

   

  Se også