Gå til hovedindhold
Varmekilder
Produktion

Drejebog for fossilfri spidslast

Grøn Energi har for Energistyrelsen udarbejdet en drejebog for fossilfri spidslast i fjernvarmesystemet. Formålet med drejebogen er at øge vidensgrundlaget omkring fossilfri spidslast i små og mellemstore fjernvarmeselskaber for at fremme udrulningen af de fossilfrie løsninger.

03. feb. 2023
Tekst af Mikkel Lysgaard, mil@danskfjernvarme.dk
 • Læs op

Indhold

  I drejebogen kan fjernvarmeselskaber, bestyrelser og kommuner finde inspiration til, hvordan spidslastforbrug kan optimeres og fossilfrie spidslastteknologier kan implementeres i deres fjernvarmesystem. Drejebogen præsenterer også en lang række faktorer, som man med fordel kan overveje, når man planlægger fossilfri spidslast. 

  Drejebogen og det medfølgende beregningsark kan bruges som værktøjer i beslutningsprocessen for udfasning af fossile brændsler.  

  Drejebogen og beregningsprogrammet er udarbejdet for Energistyrelsen af Grøn Energi i samarbejde med fjernvarmebranchen og har ophæng i klimaaftale af 22. juni 2020 og dennes midler til understøttende tiltag vedrørende grøn fjernvarme.

  Drejebogen er udarbejdet i 2022, og dette afspejles i tal og data, som er fra Energiproducenttællingen 2020 og Energistatistik 2020. 

  Læs mere og hent drejebogen på Energistyrelsens hjemmeside

  Se også