Gå til hovedindhold
Forsyningssikkerhed

Udkast til analyse om krav til effektivisering i forsyningssektorerne

Dansk Fjernvarme har udarbejdet høringssvar til Forsyningstilsynets høring over udkast til analyse om krav til effektivisering i forsyningssektorerne.

08. dec. 2020
Ældre end 24 mdr.
Tekst af Anders Balle Jørgensen, abj@danskfjernvarme.dk
  • Læs op

Indhold

    Hovedproblemstilling

    Forsyningstilsynet gengiver i udkastet en række teoretiske antagelser og argumenter. Tilsynet har ikke undersøgt, om antagelserne er korrekte eller retvisende. Udkastet indeholder ingen konkrete data eller fakta om virkeligheden, men består alene af teoretiske overvejelser.

    Konklusion

    Udgangspunktet for tilsynets analyser tages i antagelser, som – efter de oplysninger Dansk Fjernvarme har kendskab til – er forkerte, og tilsynet kommer derfor også frem til forkerte konklusioner og anbefalinger.

    Dansk Fjernvarme skal derfor opfordre Forsyningstilsynet til,

    • generelt at basere analyser og anbefalinger på faktuelle oplysninger og solid faktuel dokumentation
    • at undersøge, om der er faktuelt belæg for de teoretiske udgangspunkter og antagelser, som tilsynet anvender i analyser og til anbefalinger
    • at fjerne samtlige henvisninger til fjernvarmeområdet i udkastet til analyse, herunder også formuleringerne om, at anbefalingerne fra analysen skulle kunne være relevante ift. udarbejdelse af ny regulering, herunder for fjernvarmeselskaber
    • at gøre det klart, at analysen alene vedrører områder, der allerede er reguleret med indtægtsrammer og effektiviseringskrav.

     

    Høringssvar - Analyse til krav om effektivisering i forsyningen

    Andre klikkede på...