Gå til hovedindhold

Høringssvar om metoden for et trilateralt mFRR kapacitetsmarked

Dansk Fjernvarme har afgivet høringssvar til Nordic Energy Regulators om et trilateralt mFRR kapacitetsmarked.

01. okt. 2024
Tekst af Kim Vejrup, kve@danskfjernvarme.dk
  • Læs op

Indhold

    De nordiske nationale tilsynsmyndigheder fra Energiavirasto (Finland), Energimarknadsinspektionen (Sverige) og Forsyningstilsynet (Danmark) har udsendt en høring om metoderne for et trilateralt mFRR-kapacitetsmarked blandt Danmark, Finland og Sverige.

    Det vil give danske aktører mulighed for at afsætte mFRR kapacitet i de andre lande, men aktører fra Finland og Sverige vil ligeså kunne afsætte deres kapacitet i Danmark, i det omfang det kan overføres.

    I den forbindelse har Dansk Fjernvarme afgivet et høringssvar, hvor de overordnet er enige i, at den anmeldte metode vil føre til et velfungerende marked, men samtidig har tre punkter med bekymringer.

    Først og fremmest mener Dansk Fjernvarme, at det er uklart i hvilket omfang de nordiske TSO’er vil bruge det anmeldte marked i forhold til indkøb på andre måder, hvilket bekymrer Dansk Fjernvarme, da dette kan medføre, at der ikke er lige vilkår for aktørerne de tre lande imellem.

    Desuden vurderer Dansk Fjernvarme, at metoden ikke tager højde for værdien på day-ahead-markedet af ramper i timerne før og efter reservationen, hvis rampe-begrænsninger skal medtages i den reserverede overførselskapacitet.

    Som det er tilfældet for andre markeder, er Dansk Fjernvarme nervøs for, at bududvælgelsen kan føre til paradoksalt afviste bud i den beskrevne metode.

    Høringssvaret er afgivet på engelsk. Høringssvaret kan downloades – klik her (PDF).

    Skriv kommentar

    Andre klikkede på...