Gå til hovedindhold

Fjernvarmen nr. 2, marts 2020: Udkantens grønne udfordring

Danmark skal reducere CO₂-udledningen ved at indføre mere grøn energi. Men yderkommuner og landdistrikter har sine egne udfordringer og risikerer at misse toget, lyder det fra blandt andet Landdistrikternes Fællesråd. Læs mere i temasektionen og læs også resten af årets andet magasin – spækket med interessant stof.

13. mar. 2020
Ældre end 24 mdr.
Tekst af Mikkel Lysgaard, mil@danskfjernvarme.dk

Indhold

    Læs magasinet Fjernvarmen online

    Tema: Udkantens grønne udfordring

    Danmark har sat kurs mod en grønnere fremtid, hvor hele landet forsynes med energi som ikke belaster CO2-aftrykket. Men hvordan får også yderområderne i Danmark, hvor husene ligger mere spredt, grøn energi når disse dele af landet også slås med helt andre udfordringer såsom fraflytning, beskæftigelse og manglende muligheder for at låne til klimaoptimering af husene? Det ser temasektionen nærmere på.

    Ny regulering af fjernvarmen sendt i tænkeboks

    Regeringen har udskudt den planlagte regulering med indtægtsrammer og benchmark. Forsyningstilsynet er dog sat i gang med at foretage endnu en analyse af et muligt effektiviseringspotentiale i eldistributions- og fjernvarmesektoren. Læs mere om alt dette i magasinet.

    Fokus på biomasse

    Der har i den senere tid været massivt fokus på den danske energisektors forbrug af biomasse. Vi bringer et interview med direktøren for FSC Danmark om deres arbejde med at certificere skove og så samler vi op på, hvad der i det hele taget er op og ned når det gælder biomasse til energi i Danmark.

    Læs også artiklerne:

    • Damvarmelager i storskala
    • PULS 2020: God ledelse i den grønne omstilling
    • Frygten for narrestreger skygger for grøn omstilling
    • Den gode brugerinstallation
    • Få mere ud af solvarmen
    • Ny uddannelse giver mere selvstændige kedelpassere

     

    CORONA-INFO:

    Den nye udgave af magasinet var sendt i trykken, da Corona-krisen for alvor tog sit greb om Danmark. Det betyder, at der er flere artikler i magasinet, der er blevet overhalet inden om af virkelighed. Det gælder følgende:

    • Dansk Fjernvarmes generalforsamling, der er omtalt på side 8, skulle efter planen holdes den 23. april. Det er under afklaring, om den rykkes til et senere tidspunkt.
    • Det samme er tilfældet om energikonferencen i Esbjerg, der er programsat den 27. april. Den er omtalt på side 12 og i en annonce på side 21.
    • Den energipolitiske konference, der skulle være afholdt den 26. marts i København er til gengæld med sikkerhed aflyst. Den er præsenteret i en annonce på side 47.
    • GEUS havde planlagt et seminar om geotermi til afvikling i Fjernvarmens Hus den 2. april. Det er aflyst/udskudt. Dette arrangement er omtalt på side 53.
    • Endelig omtaler vi på side 54 en stribe aktuelle kurser i marts og april. Tjek hjemmesiden for detaljer om disse kurser. 

    Generelt kan vi opfordre til at følge Dansk Fjernvarmes hjemmeside, hvor vi løbende vil opdatere omkring arrangementerne når der træffes beslutning om, hvordan de afvikles. Alle, der er tilmeldt et konkret kursus/arrangement vil få direkte besked fra Dansk Fjernvarme såfremt det flyttes eller aflyses.

    Andre klikkede på...