Gå til hovedindhold

Fjernvarmen nr. 6 december 2023: Tema om lagring

Magasinet Fjernvarmen sætter i december-udgaven fokus på lagring, som er emnet for denne udgaves tema-sektion. Vi besøger desuden vinder af Fjernvarmeprisen 2023, Sdr. Felding Varmeværk, for at høre mere om deres grønne sektorkobling.

08. dec. 2023
Tekst af Alberte Jensen, alj@danskfjernvarme.dk
 • Læs op

Indhold

  Læs magasinet Fjernvarmen online

  Evnen til at lagre energi i form af varme er en af fjernvarmens styrker. I takt med at mere og mere energi kommer fra vind og sol, er lagring blot blevet endnu mere vigtig. Derfor sætter magasinet Fjernvarmen fokus på netop lagring i tema-sektionen af december-udgaven.

  Vi besøger blandt andet Aalborg og Esbjerg, hvor nye teknologier testes af – og så har vi talt med Dansk Center for Energilagring om udviklingen.

   

  Grøn sektorkobling i Sdr. Felding

   

  Sdr. Felding Varmeværk vandt Fjernvarmeprisen 2023 for sin løsning til kobling mellem el- og varmesektor, der vil indebære 98-99 procent elbaseret varmeproduktion. Nu skal varmeværket lære at agere på elmarkedets vilkår.

   

  Vi har besøgt fjernvarmeselskabet for at høre mere om projektet og hverdagen i Sdr. Felding

   

  Udvidet prærørskontrol viste blandede resultater

   

  I Dansk Fjernvarmes prærørskontrol var fokus igen rettet mod fleksible twinrør. Kontrollen indeholdt i år også bestemmelse af cellegassammensætningen i PURskummet.

  Testarbejdet, som omfattede tre nye deltagere, viste i år en blandet produktkvalitet, hvor enkelte deltagere havde svært ved at leve op til krav og forventninger.

   

  Læs mere om testresultaterne i magasinet og følg med i de kommende numre af Fjernvarmen, hvor der bliver fulgt op med flere uddybende artikler.

   

  Ny håndbog sætter strøm til fjernvarmen

   

  Dansk Fjernvarme og Cerius-Radius har lanceret håndbogen ”Sæt strøm til fjernvarmen”. Den beskriver processen i forbindelse med tilslutning til elnettet, og med den i hånden har fjernvarmeselskaberne bedre forudsætninger for at navigere godt igennem tilslutningsprocessen, når de vil tilkoble store varmepumper eller elkedler.

   

  Læs mere om håndbogen i magasinet, hvor Cerius-Radius svarer på spørgsmål om, hvordan udbygningen af elnettet og fjernvarmenettet bedst går hånd-i-hånd.

   

  Læs også:

  • Overblik: Sagt og sket i sagen om prisloft på overskudsvarme
  • Ny analyse sætter spot på fjernvarmens rolle i energisystemet
  • Fjernvarmepuljen åbner i 2024 med 150 mio. kroner
  • Samarbejde med studerende giver stor værdi for Fjernvarme Fyn
  • Fælles metode til beregning af CO2-aftryk skal udvikles
  • Geotermi kan øjne gennembrud i Danmark
  • Borearbejdet til massivt geotermianlæg er i gang i Aarhus
  • Viden & netværk
  • Navne

   

   

   

   

  Andre klikkede på...