Gå til hovedindhold
Administration & Økonomi
Kundeforhold

Fast bidrag skal betales efter lukning for varmen

Selvom der er lukket for varmen, er kunden forpligtet til at betale det faste bidrag. Softværket har lavet et standardbrev, der kan bruges i forbindelse med, at der lukkes for varmen for en lejer.

31. okt. 2019
Ældre end 24 mdr.
Tekst af Mikkel Lysgaard, mil@danskfjernvarme.dk
  • Læs op

Indhold

    Dansk Fjernvarme skrev i 2018 om betaling af det faste bidrag, når der er lukket for varmen. Dansk Fjernvarme skrev om det i forbindelse med opdatering af tillægget om lukning, der er et tillæg til restancevejledningen.

    Kunder skal betale det faste bidrag, selvom der er lukket for varmen. I nogle tilfælde lukkes der for varmen for en lejer, der har direkte afregning med fjernvarmeselskabet. Lejeren er dog fortsat forpligtet til at betale det faste bidrag, men det sker ofte at lejeren ikke gør det, og der ikke er mulighed for at hente pengene hos lejeren.

    Fjernvarmeselskabet kan i det tilfælde kontakte ejeren og lade ejeren indtræde i forpligtelsen til at betale det faste bidrag. Forpligtelsen kan dog alene pålægges ejeren fra det tidspunkt, hvor fjernvarmeselskabet meddeler ejeren, at lejeren ikke betaler og der lukkes for varmen, og ejeren herefter indtræder i aftalen med fjernvarmeselskabet.

    Ejeren har efterfølgende mulighed for at opkræve det faste bidrag via lejeaftalen, men denne aftale er fjernvarmeselskabet uvedkommende.

    Ejeren vil også skulle betale et evt. genoplukningsgebyr, hvis lejeren flytter fra ejendommen. Det kan derfor være billigere for ejeren,  hvis ejeren vil indgå en aftale om betaling af regninger med fjernvarmeselskabet, inden der lukkes for varmen. Fjernvarmeselskabet kan sagtens indgå denne aftale med en ejer af en udlejningsejendom så længe aftalen er frivillig.

    Skabelon velkomstbrev fast bidrag

    Andre klikkede på...