Gå til hovedindhold
Administration & Økonomi
Jura

Reglerne skal følges ved opsigelse af medarbejder

Må man opsige en medarbejder inden vedkommende tiltræder? Svaret er - ja, det kan man godt – men der er et regelsæt, der skal følges.

10. feb. 2020
Ældre end 24 mdr.
Tekst af Mikkel Lysgaard, mil@danskfjernvarme.dk

Indhold

    Nogle gange ændrer et selskabs virkelighed sig, fra man skriver under på ansættelseskontrakten og til den nye kollega skulle have startet. Derfor bliver man nogle gange nødt til at ændre sin beslutning om at ansætte en ny medarbejder.

    Må man således opsige en medarbejder inden tiltrædelse? Det korte svar er: ja, det må man godt. Men man skal overholde samme regler som normalt ved opsigelse af en medarbejder.

    Det betyder bl.a., at medarbejderen har krav på det opsigelsesvarsel, der ville gælde som om medarbejderen rent faktisk var tiltrådt. Opsigelsesvarslet løber først fra den dato medarbejderen skulle have startet i sin nye stilling hos virksomheden.

    Hvis medarbejderen har 1 måneds varsel, og skulle have startet 1. januar, så udløber varslet først 31. januar. Det er underordnet hvor lang tid før starttidspunktet, at virksomheden har opsagt medarbejderen.

    For funktionærer er der som udgangspunkt 1 måneds opsigelse, med mindre der er aftalt prøvetid, hvor medarbejderen kan opsiges med kun 14 dages varsel. Medarbejderen skal have løn i opsigelsesperioden og feriegodtgørelse af lønnen. Feriegodtgørelsen  skal sættes ind på Ferie Konto.

    Uanset om det er virksomheden eller medarbejderen, der har opsagt ansættelseskontrakten inden tiltrædelse, gælder det, at medarbejderen har både ret og pligt til at møde på arbejde i opsigelsesperioden, hvis I ikke aftaler andet. I den virkelige verden vil det sædvanlige være, at arbejdsgiveren fritstiller medarbejderen, så medarbejderen ikke skal møde på arbejde.

    Skriv kommentar

    Andre klikkede på...