Flis holder - endnu - hånden under varmeprisen
Varmeværkerne i Ringkøbing-Skjern holder varmeprisen i ave med flis og håber, at prisen på flis ikke stiger i den kommende tid.
Der bliver brugt godt med flis hos fjernvarmeselskaberne i Ringkøbing-Skjern Kommune. Det gør, at kunder undgår voldsomme prisstigninger her og nu, og derfor sætter selskaberne naturligt nok deres lid til, at prisen på flis ikke begynder at stige i samme takt som fx prisen på naturgas.
Den største aftager af flis – og den største varmeleverandør - i den vestjyske kommune er Vestforsyning. Her er meldingen, at varmeprisen er steget med 2,5 procent i 2022, men at prisen er ganske stabil. Varmen kommer primært fra flis og affald.
I forhold til forsyningen af flis, så fremgår det af Dagbladet Ringkøbing-Skjern, at der er en leveringskontrakt, så det ikke kan påvirke varmeprisen i en overskuelig tid frem.
- Jeg tror, det er lidt en tilfældighed, hvor det kan stige, hvis man eksempelvis skal indgå ny kontrakt, eller hvis der er fjernvarmeværker, der bruger gas, som er steget meget i pris. Men vi har et stabilt anlæg, så jeg tror ikke, at vi kommer til at hæve prisen, siger energichef hos Vestforsyning Varme, Henrik Bøgh Nielsen, til avisen.
Flis holder prisen nede
Vemb Varmeværk har på bestyrelsesniveau talt om at lade prisen stige. Formand Knud Bakke forklarer, at prisstigningen skal ses i sammenhæng med prisfald de foregående år. Derudover er han fortrøstningsfuld, fordi de har et velfungerende flisanlæg.
- Jeg håber dog på, at de helt store varmeværker holder sig væk fra flis, så det ikke sætter efterspørgslen op og dermed presser os andre på prisen, siger han til Dagbladet Ringkøbing-Skjern.
Thorsminde Varmeværk har fortsat halvandet år endnu på den aftale om leverance af flis, som dækker deres varmeproduktion. Så leverancerne af flis er også her med til at holde varmeprisen i ro. Her er ønsket et andet – nemlig flere aftagere.
- Vi har vendt hver en femører, og vi har kun én deltidsansat, så udgifterne hos os er begrænsede. Vi kunne dog godt bruge, at der var 100 flere med på fjernvarmen, da vi betaler det samme i eksempelvis forsikring stadigvæk, siger formand, Erik Kristensen, til Dagbladet Ringkøbing-Skjern.
Ulfborg skal betale mere for flis
For Ulfborg Varmeværk ser det anderledes ud. Her har man netop været nødt til at indgå en ny flisaftale, og det betyder, at man har meldt en prisstigning ud på 25 procent til kunderne, fordi prisen for flis i fremtiden stiger med 35 procent.
Det er noget højere, end det bestyrelsen oprindeligt havde budgetteret med tilbage i november 2021. Derfor skulle der findes ekstra penge, og det får værket så med den udmeldte prisstigning.
- Ellers bliver der et stort underskud, som skal finansieres senere, har driftsleder Ken Madsen tidligere fortalt til Dagbladet Holstebro.
Han lover dog, at prisen falder igen, så udgifterne forhåbentlig bliver lavere.
- Vi må ikke ”buffer” penge op, så når vi kan, sættes prisen igen ned, lover han til Dagbladet Holstebro.
Skriv kommentar