Gå til hovedindhold
Medlemmer
Produktion

Årets sidste varmeregning er aflyst i Nykøbing Mors

Det har været billigere end forventet at producere fjernvarme i Nykøbing Mors, og derfor har man nedjusteret varmeprisen for 2023. Forbrugerne kan nu glæde sig over, at årets sidste varmeregning slet ikke kommer.

22. sep. 2023

Med nedjusteringen af varmeprisen for 2023 skal en gennemsnitlig husstand i Nykøbing Mors af med cirka 6.000 kroner mindre end forventet.

Indhold

  Der kommer ikke flere varmeregninger fra Nykøbing Mors Fjernvarmeværk i år. Det har varmeværket netop meldt ud på deres hjemmeside.

  Og det er en melding, som uden tvivl falder på et meget tørt sted hos de lige omkring 2.000 forbrugere, der får leveret varme fra værket.

  I år har varmeprisen nemlig været markant højere, end man ellers har været vant til. Og det skyldes, at produktionen, som er baseret på 50 procent naturgas, 35 procent el og 15 procent solvarme, har lidt under de høje priser på både gas og el, der fulgte i kølvandet på Ruslands invasion af Ukraine sidste år.

  Det så især sort ud, da budgettet for 2023 skulle lægges i efteråret sidste år. Faktisk så sort, at man til at starte med måtte melde en prisstigning på svimlende 220 procent ud i september 2022.

  Den blev dog senere nedjusteret til at være på omkring 100 procent – og nu nedjusteres varmeprisen altså yderligere. For det har slet ikke været så dyrt at producere fjernvarme i Nykøbing Mors, som man havde frygtet, fortæller driftsleder Bjarne Østergaard til Nordjyske.

  - Da budgettet for 2023 blev lagt, var det med erfaringen fra energikrisen i 2022 og usikkerheden om, hvad 2023 ville bringe. Heldigvis har vi undgået de høje energipriser, vi så sidste år. Derudover har vi kunnet veksle mellem vores forskellige energikilder for at sikre, at vi altid har udnyttet den billigste energi i vores produktion, lyder forklaringen.

  Sparer 6.000 kroner

  Indtil nu har varmeprisen i Nykøbing Mors været fastsat til 1.200 kroner per MWh om året – men den seneste nedjustering betyder, at det tal falder til 900 kroner i stedet. Det svarer til et prisfald på cirka 6.000 kroner for et standardhus.

  Dermed har forbrugerne allerede betalt for fjernvarmen i år – og kan se frem til et efterår uden varmeregning. Det glæder Bjarne Østergaard, som samtidig understreger, at han har sat pris på den måde, forbrugerne har håndteret prisstigningerne på.

  - Vi har ikke haft reaktioner fra vrede kunder, men kun folk, der var kede af det og tæt på græde over prisernes himmelflugt. Det var vi selv, så derfor er det med stor glæde, at vi nu kan aflyse fjerde rate, siger han.

  Nykøbing Mors Fjernvarmeværk vil dog ikke love, at næste års pris nødvendigvis fortsætter i samme leje. Med den enorme usikkerhed, der er på energimarkedet, kan tallene nemlig godt se anderledes ud til årsskiftet, skriver varmeværket på hjemmesiden.

  Andre klikkede på...