Gå til hovedindhold
PtX & CCUS
Sektorintegration
Produktion

Dansk Fjernvarme sætter nordjysk fokus på CO2-fangst

Fjernvarmeselskaberne i Nordjylland har en oplagt mulighed for også at blive en del af udviklingen omkring CO2-fangst. Dansk Fjernvarme inviterer medlemmer til møde i Aalborg.

13. nov. 2023
Tekst af Kim Vejrup, kve@danskfjernvarme.dk
 • Læs op

Indhold

  Carbon Capture Utilisation and Storage – eller CCUS – handler om fangst, anvendelse og lagring af CO2, og det er i de senere år blevet et stadigt mere varmt emne for energisektoren i forbindelse med mulighederne for at bidrage til den grønne omstilling.

  - Fangst og lagring eller anvendelse af CO₂ - forkortet til CCUS – bliver et af de helt centrale virkemidler, vi som samfund har behov for, hvis vi skal nå vores klimamål og begrænse de globale temperaturstigninger. Det gælder både i Danmark såvel som globalt, lyder det fra områdechef for CCUS og PtX i Dansk Fjernvarme, Jannick H. Buhl.

  Han understreger, at fjernvarmesektoren spiller en vigtig rolle i den forbindelse, fordi der er et stort potentiale for at fange CO₂ fra affaldsenergianlæg og biomasseanlæg. Den indfangede CO2 kan enten lagres i undergrunden eller anvendes i produktionen af grønne brændsler og -produkter.

  Det gælder naturligvis også for fjernvarmesektoren i Nordjylland, og det er baggrunden for, at Dansk Fjernvarme sammen Greenport Scandinavia nu inviterer til mødet i Aalborg. Mødet – der finder sted på Hotel Comwell Hvide Hus den 28. november – bliver netop med fokus på CO2-fangst i Nordjylland.

  - I Nordjylland er der allerede et stort fokus på CCUS, fordi regionen har store potentialer for både fangst, transport, lagring og anvendelse af CO₂. Man har så at sige hele pakken her – eller i hvert fald meget gode muligheder for at kunne være med, forklarer Jannick H. Buhl.

  På dagsordenen den 28. november er ikke bare Dansk Fjernvarme og Greenport Scandinavia, men også Nordværk fra Aalborg samt andre nordjyske interessenter indenfor CO2-fangst.

  Andre klikkede på...