Gå til hovedindhold
Temadag
PtX & CCUS
Sektorintegration
Afholdt | Kun for medlemmer

Møde om CO2-fangst i Region Nordjylland

Dansk Fjernvarme inviterer sammen med Greenport Scandinavia til møde i Aalborg, hvor vi sætter fokus på CO2-fangst i Nordjylland og fjernvarmeselskabernes mulighed for at blive en del af udviklingen.

Mødet blev afholdt i Aalborg den 28. november 2023.

Carbon Capture, Utilisation and Storage (CCUS), eller fangst og anvendelse eller lagring af CO₂, er i de seneste år i stigende grad blevet et varmt emne i energisektoren – også i Dansk Fjernvarme.

Det skyldes i høj grad, at mere end halvdelen af potentialet for CO₂-fangst i Danmark findes i fjernvarmesektoren, hvor CO₂ kan fanges fra biomasseanlæg og affaldsforbrændingsanlæg og efterfølgende anvendes til produktion af grønne brændsler eller lagres i undergrunden for tid og evighed.

Interessen for teknologien findes i allerhøjeste grad også i Nordjylland, hvor danske og internationale industrivirksomheder, havne, fjernvarmeselskaber, kommuner, interesseorganisationer og andre satser på, at regionen kan blive en af Danmarks og EU’s førende hubs indenfor CCUS.

Ønsker du at blive klogere på CCUS-udviklingen og jeres muligheder for at blive en del af udviklingen? Så kom og hør en række spændende oplæg om CCUS i Nordjylland og find ud af, om det kan være noget for netop jeres forsyning.

Er mødet noget for dig?

Mødet henvender sig til bestyrelsesmedlemmer, direktører og driftschefer i fjernvarmeselskaber i Region Nordjylland.

Mødet er kun for medlemmer af Dansk Fjernvarme.

17.30 Middag i restauranten hos Comwell Hvide Hus

18.15 Dansk Fjernvarme byder velkommen
Jannick H. Buhl byder velkommen og indleder med en kort introduktion til CO₂-fangst i fjernvarmesektoren, hvorfor det er vigtigt for den grønne omstilling og en kort status på de politiske ambitioner.
Jannick H. Buhl, områdechef for CCUS og PtX, Dansk Fjernvarme

18.30 Case: CO₂-fangst hos Kredsløb i Aarhus
Emil Damkjær Herløv Hansen vil fortælle om deres arbejde og visioner for CO₂-fangst. Kredsløb A/S arbejder konkret med CO₂-fangst på deres affaldsenergianlæg og halmanlæg i Lisbjerg ved Aarhus, hvor de har planer om at fange og lagre ca. 360.000 ton CO₂ om året inden 2030.
Emil Damkjær Herløv Hansen, programleder for CO₂-fangst, Kredsløb

19.00 Oplæg ved partnere i Greenport Scandinavia
Først vil Søren Reinhold Poulsen fortælle om partnerskabet, og hvorfor Nordjylland og Hirtshals er det helt rigtige sted at udvikle en CO₂-hub.
Søren Reinhold Poulsen, Greensand Project Director, INEOS Energy og formand for styregruppen bag Greenport Scandinavia

Derefter vil Carsten Joest Nielsen fortælle om, hvorfor selskabet blev etableret og arbejdet med at hjælpe biogasselskaberne frem mod etablering af CO₂-fangstanlæg, mellemlager på havnen i Hirtshals og i sidste ende, hvordan de forventer at skabe en forretning på salg af biogen CO₂.
Carsten Joest Nielsen, direktør, BioCarb Solution

19.45 Afrunding
Vi samler op på aftenens indlæg og runder af.

20.30 Tak for i dag

Vi glæder os til at modtage din tilmelding senest torsdag den 23. november 2023.

Praktisk information og betingelser

Vil du vide mere om persondata, afbudsvilkår og andre betingelser, så læs videre her:

Praktisk information og betingelser

Samme sted finder du kontaktoplysninger, hvis du har spørgsmål eller kommentarer vedrørende vores kurser og arrangementer, eller hvis du har brug for hjælp til tilmelding eller afbud.