Gå til hovedindhold
Kundeforhold
Brugerinstallationer
Medlemmer

Evida: Det bliver nemmere for gaskunder at blive afkoblet

Nu kan gaskunder, der ønsker at overgå til en anden varmekilde, selv lave deres slutaflæsning af gasmåleren.

03. nov. 2023
Tekst af Kim Vejrup, kve@danskfjernvarme.dk
  • Læs op

Indhold

    Evida gør det nu nemmere for gaskunder, der fx gerne vil skifte til fjernvarme, at blive afkoblet. Fremover kan kunderne nemlig selv klare deres slutaflæsning af gasmåleren, så de ikke behøver at vente på, at Evida kommer og laver slutaflæsningen fysisk.

    Chefkonsulent i Dansk Fjernvarme, Jens Christian Nielsen, ser det som en fordel for fjernvarmeselskaberne, at Evida på den måde gør afkoblingen mere smidig for gaskunderne.

    - Det er relevant for vores medlemmer, at gaskunderne nu selv kan håndtere slutaflæsningen af måleren, fordi det kan gøre processen mere smidig, når kunderne skal konvertere til fjernvarme, forklarer han.

    I en pressemeddelelse fortæller Evida, at man som kunde med den nye frivillige ordning selv indtaster aflæsningen og derefte oploader et billede af målerstand/målernummer på MitEvida.

    Herefter får kunden en slutopgørelse og er ikke længere gaskunde. Efterfølgende kommer Evida og laver den fysiske afkobling, hvor Evida også nedtager måleren.

    Hvis kunden ikke kan vente på Evida, eller hvis gasmåleren sidder i vejen for den nye varmeinstallation, så kan kunden for egen regning og på eget ansvar få en autoriseret vvs-installatør til at nedtage gasmåler og gasskab.

    Andre klikkede på...