Gå til hovedindhold
Energiforbrug
Dansk Fjernvarme
Medlemmer

Kommunal adgang til målerdata er gjort nemmere

KL har offentliggjort en vejledning, så kommuner nemmere og på mere ensartet vis kan få adgang til målerdata fra forsyningsselskaber.

07. dec. 2023
Tekst af Kim Vejrup, kve@danskfjernvarme.dk
montør installerer måler til vand og varme for silkeborg forsyning
 • Læs op

Indhold

  Kommunernes Landsforening er gået sammen med forsyningsbranchen for at arbejde sammen om at gøre værdifulde data om energi- og vandforbrug tilgængelige. Det er nu mundet ud i en vejledning fra KL til sine medlemmer, så de har nemmere ved at få adgang til målerdata om kommunale bygninger, der fx får fjernvarme.

  Kommunerne kan nu gøre brug af vejledningen, hvis de har et ønske og et behov for etablering af dataadgang til målerdata for kommunens bygninger, fortæller seniorkonsulent i Dansk Fjernvarme, Ole Juhl.

  - Fordelen for forsyningsselskabet skal være en oplevelse af mere afklarede og kvalificerede henvendelser fra kommunerne og især i bonus mere ensartede henvendelser fra forskellige kommuner og ikke mindst afdelinger under samme kommune, forklarer han videre.

  Det er nemlig hensigten med vejledningen, at den giver kommuner bedre mulighed for at forberede sig, inden de henvender sig til varmeselskaberne. Fx at de har afklaret deres spørgsmål, omfang og behov for målerdata, inden de retter henvendelse til det enkelte fjernvarmeselskab.

  - Forsyningsselskabet skal altså ikke forholde sig til forskellige tilgange til opgaven, ligesom de forhåbentlig vil opleve en højere grad af ensartethed i henvendelser og skulle en kommune ikke have gjort deres ”hjemmearbejde” kan varmeværket sende kommunen hjem og læse på lektien, siger Ole Juhl.

  KL skriver i en pressemeddelelse, at vejledningen sætter fokus på at fremme deling af målerdata for kommunale bygninger. Således er vejledningen designet til at være et hjælperedskab for både kommuner og forsyningsselskaber i arbejdet med at give kommunen direkte og effektiv adgang til egne forbrugsdata for kommunale bygninger.

  Partnerskabet bag vejledning har bestået af KL, Dansk Fjernvarme, Evida, DANVA og Danske Vandværker.

  Her kan du læse mere om vejledningen: https://www.kl.dk/media/e4jbfifi/vejledning-adgang-til-forsyningsdata-for-kommunen.pdf

  Andre klikkede på...