Gå til hovedindhold
Dansk Fjernvarme

Sigrid arbejder i Dansk Fjernvarme: Jeg er en del af noget større

Sigrid Friis har arbejdet i Dansk Fjernvarme siden sommeren 2021. I sit arbejder dyrker hun sin passion for politik, arbejder for klimaet og er en del af et godt arbejdsmiljø fordelt mellem Kolding og København.

27. jan. 2023
Tekst af Mikkel Lysgaard, mil@danskfjernvarme.dk
20220618-UngdomsQuiz-003- [EDIT_2023-01-27_11:39]
 • Læs op

Indhold

  Sigrid Friis arbejder som politisk konsulent i Dansk Fjernvarme. Det har hun gjort siden efteråret 2021.

  Da Sigrid Friis søgte job som færdiguddannet fra Statskundskab, endte hun med to konkrete jobtilbud. Valget faldt på en stilling som politisk konsulent i Dansk Fjernvarme.

  - Jeg synes, fjernvarme er virkelig sjovt at beskæftige sig med. Der er noget dejligt dansk over, at vi ejer vores forsyning i fællesskab som borgere. Samtidig med, at jeg får en meget håndgribelig rolle i, at Danmark kan nå målet om at reducere CO2-udledning og modvirke klimaforandringer, siger hun til Finans.dk i en artikel om hendes jobvalg.

  Det fylder meget for mig, at jeg har en følelse af, at jeg er en del af noget større.

  Sigrid Friis havde et klart fokus, da hun søgte jobbet. Hendes arbejdsliv skulle først og fremmest indledes med et grønt job. Et, hvor hun følte, at hun gjorde en forskel for klimaet. På en arbejdsplads med en ansvarlig profil udadtil og interne forhold, der afspejlede samme ordentlighed indadtil.

  Og motivationen gengiver Sigrid Friis til Jyllands-Posten Finans således:

  - Det fylder meget for mig, at jeg har en følelse af, at jeg er en del af noget større.

  Dansk Fjernvarme er en af Danmarks største brancheorganisationer og er interesseorganisation for landets 354 fjernvarmeselskaber, der forsyner omkring 69 procent af alle danske boliger med grøn og effektiv varme. Hovedkontoret ligger i Fjernvarmens Hus i Kolding med en afdeling beliggende centralt i København. I dag kommer 72 procent af fjernvarmen fra vedvarende energi, og sektoren har som mål at blive CO2-klimaneutral i 2030.

  Se også