Solrød Fjernvarme sikrer de kommende forbrugeres fyr
Med mobile gasfyr sørger Solrød Fjernvarme for, at fremtidige forbrugere ikke pludselig må undvære varmen, hvis deres gamle fyr står af. Det skal forhindre udhuling af kommende fjernvarmeprojekter.

Det kan hurtigt blive en kold – og ikke mindst dyr - fornøjelse, hvis det gamle gasfyr står af, mens man venter på fjernvarme.
Den bekymring kan muligvis afholde nogle forbrugere fra at skifte over til den kollektive varme – og i værste fald vælge individuelle opvarmningsformer som varmepumper i områder, der ellers er oplagte til fjernvarme.
Derfor har en række af landets fjernvarmeselskaber valgt at tilbyde kommende forbrugere en garanti ved nedbrud af deres fyr.
Et af dem er Solrød Fjernvarme, som er i fuld gang med fjernvarmeudrulningen. Frem mod 2028 er der nemlig ifølge Solrød Kommunes Varmeplan et potentiale på 3.000 yderligere forbrugere hos fjernvarmeselskabet. Det betyder, at 5-600 nye forbrugere skal have fjernvarme hvert år.
Og for at understøtte de mange kommende forbrugere, har fjernvarmeselskabet valgt at indkøbe fire mobile gasfyr, der kan sættes ind som midlertidig løsning ved nedbrud.
Mobile gasfyr er en god service
Helt konkret sørger Solrød Fjernvarme for at holde hånden under forbrugerens eksisterende installation, hvis de har underskrevet en fjernvarmeaftale og venter på, at turen kommer til deres bolig.
Det gør man ved først at forsøge at reparere på forbrugerens nuværende installation – og hvis det ikke kan lade sig gøre, sætter en autoriseret VVS-installatør et mobilt gasfyr op. Fyret kan både køre på ledningsgas og flaskegas, så det er ikke et krav, at der er tale om en gaskunde.
Forsyningschef i Solrød Fjernvarme, Hans Odder, forklarer at der er to konkrete formål med tilbuddet til forbrugerne:
- Vi vil først og fremmest gerne kunne tilbyde vores kommende forbrugere en god service. Vi vil gerne rulle fjernvarmen ud til så mange som muligt, og derfor vil vi også kunne hjælpe forbrugerne, hvis de havner i en kattepine undervejs, siger han og fortsætter:
- Og så er det jo håbet, at vi med den her service kan undgå, at de vælger en varmepumpe eller en af de andre løsninger, som findes derude. Det kan udvande mulighederne for alle de andre i et fjernvarmeområde, hvis der er mange varmepumper.
Står hos både en olie- og en gaskunde
Indtil videre har Solrød Fjernvarme sat to af de fire mobile gasfyr op hos kommende fjernvarmekunder. Det ene står hos en naturgasforbruger, mens det andet kører på flaskegas hos en forbruger, der tidligere havde oliefyr.
Selvom man i dag kun har to af fyrene i drift, forventer Hans Odder, at der skal købes flere ind med tiden.
- Jeg tror ikke, vi kan nøjes med de fire, når tingene for alvor begynder at rulle. Men så køber vi nogle flere ind. Det udgør selvfølgelig en udgift for os, men vi anser det nærmere som en forbrugsvare, der er nødvendig for at gennemføre vores projekter. Og så kan det jo være, at der er et andet fjernvarmeselskab, som kan bruge dem, når vi er færdige, siger forsyningschefen.
Fra 2024 forventer Solrød Fjernvarme at gennemføre mellem tre og fire konverteringsetaper i kommunen om året. Dermed er der et pænt forbrugergrundlag til de mobile gasfyr.