Gå til hovedindhold
Dansk Fjernvarme
PtX & CCUS
Sektorintegration

ARC er nomineret til Fjernvarmeprisen 2024

Amager Ressource Center er nomineret til Fjernvarmeprisen 2024 for at gå forrest i udbredelsen af CO2-fangst i Danmark og muligheden for at udnytte overskudsvarmen i fjernvarmesystemet. ARC er den anden af i alt tre nominerede.

03. okt. 2024
Tekst af Mikkel Lysgaard, mil@danskfjernvarme.dk
  • Læs op

Indhold

    Amager Ressource Center (ARC) har i en årrække været en af spydspidserne i arbejdet med at modne og udbrede CO2-fangst i Danmark - og haft fokus på sektorintegration mellem fangst af CO2 og fjernvarmenettet. 

    ARC har i perioden september 2021 til september 2022 i et pilotanlæg fanget op til et ton CO2 dagligt på Amager Bakke.

    Siden 2023 har et demonstrationsanlæg fanget op til fire ton CO2 dagligt. Her arbejdes der fortsat på at optimere driften, ligesom der langtidstestes på de tre aminer, som viste sig mest lovende på pilotanlægget. Den fangede CO2 tryksættes og gøres flydende inden den afsættes til industriel anvendelse.

    På dette demonstrationsanlæg undersøger ARC også, hvordan et fangstanlæg kan driftes fleksibelt, så det kan modsvare varmebehovet i fjernvarmenettet.

    ARC er den anden af i alt tre nominerede til fjernvarmeprisen 2024. Den første kandidat, Jan Eric Thorsen, blev præsenteret forrige uge - og næste uge præsenteres den tredje kandidat.

    Skriv kommentar

    Andre klikkede på...