Gå til hovedindhold
Administration & Økonomi
Dansk Fjernvarme

Den Kollektive Gruppeulykkesforsikring for 2024

Den Kollektive Gruppeulykkesforsikring har nu eksisteret i 36 år. Inden for denne årrække har 114 medlemsværker tilmeldt 1.106 medarbejder/bestyrelsesmedlemmer.

26. jun. 2024
Tekst af Kim Vejrup, kve@danskfjernvarme.dk
  • Læs op

Indhold

    Dansk Fjernvarme er sekretariat for Den Kollektive Gruppeulykkesforsikring. Som sådan er det hovedformålet med Gruppeulykkesforsikringen at give medarbejdere og bestyrelsesmedlemmer hos medlemmer af Dansk Fjernvarme mulighed for at opnå øget tryghed og beskyttelse ud over, hvad den lovpligtige arbejdsskadeforsikring yder.

    Ved invaliditet kan den enkelte forsikringstager via ulykkesordningen få dækket en række ekstra økonomiske behov f.eks. ændring af bolig, indfrielse af lån, køb af hjælpemidler m.v.

    Dækninger/erstatning

    Forsikringen, som giver dækning i alle døgnets 24 timer (inkl. ophold i udlandet), gælder i forhold til ulykkestilfælde, som er sket på et tidspunkt, hvor personens arbejdsgiver er medlem hos Dansk Fjernvarme.

    Ulykkesforsikringen dækker følger af ulykkestilfælde, der forårsager varige personskader eller dødsfald. Af forsikringsbetingelser kan bl.a. nævnes følgende:

    • Personskader skal minimum medføre 5 % méngrad/medicinsk invaliditet for at udløse erstatning
    • Tillægserstatning - hvis méngraden er 30 % eller derover, udbetales op til dobbelt erstatning
    • Tandskader, herunder tyggeskader opstået ved f.eks. fremmede genstande, dækkes uden beløbsmæssig begrænsning, hvis skaden ikke kan henføres til tidligere skader / tandbehandling
    • I visse tilfælde fysioterapeut- og kiropraktorbehandling af skader efter ulykkesstilfælde
    • Erstatning ydes som et skattefrit engangsbeløb
    • Forsikringssummen udgør ved dødsfald kr. 497.000 og ved invaliditet kr. 998.000, dog kr. 760.000 ved ulykker uden for arbejdstid, jf. nedenstående afsnit om skatteregler.

    Øvrige dækninger uden merpræmie

    Specialbehandling og anden genoptræning som følge af ulykkestilfælde er dækket med op til 2% af forsikringssummen ved invaliditet inden for følgende områder:

    • Fysioterapi
    • Akupunktur
    • Kraniosakralterapi
    • Psykolog/krisehjælp
    • Træningscenter og bassintræning i varmt vand

    Jævnfør gældende skatteregler må en firmabetalt heltidsulykkesforsikring højst oprettes med en forsikringssum ved død/invaliditet på kr. 500.000, såfremt den betalte præmie for forsikringen, skal være skattefri for medarbejderen.

    Dette er dog ikke til hinder for, at forsikringssummen årligt indekseres og derved over tid stiger til mere end den oprindelige sum på kr. 500.000.

    De detaljerede policebestemmelser kan rekvireres hos Dansk Fjernvarme.

    Præmier

    For personer beskæftiget med kontor- og bestyrelsesarbejde udgør præmien i 2024 kr. 702,90 pr. forsikret person. Præmien for øvrigt personale udgør i 2024 kr. 769,20 pr. forsikret person.

    I forbindelse med opkrævning af præmien tillægges et administrationsbidrag på kr. 136,00 pr. forsikret person.

    Det skal bemærkes, at bestyrelsesmedlemmer omfattet af ordningen er skattepligtige af den betalte præmie, medmindre de er ansat på værket.

    Forsikringsmateriale

    På Dansk Fjernvarmes hjemmeside – 👉Viden & Værktøj (administration, jura og økonomi), forsikringer - kan ændrings-/tilmeldingsblanketter downloades. Ved ændringer udfyldes blanketten og indsendes til Lars Busk, e-mail lb@danskfjernvarme.dk.

    Øvrigt materiale vedrørende ordningen kan rekvireres hos sekretariatet.

    Sekretariatet står gerne til rådighed med yderligere oplysninger. Kontakt gerne Lars Busk på telefon 2246 6571.

    Spørgsmål kan også rettes til vores forsikringsmægler Deloitte, ved Søren Lauridsen på telefon 2383 2400, e-mail solauridsen@deloitte.dk.

    Skriv kommentar

    Andre klikkede på...