Gå til hovedindhold
Konverteringer
Medlemmer

Der er mere fjernvarme til Gladsaxe

Vestforbrænding har taget første spadestik til udvidelsen af fjernvarmenettet i Gladsaxe Kommune, hvor godt 3.000 nye kunder i ni energidistrikter kan se frem til fjernvarme.

19. apr. 2024
Tekst af Kim Vejrup, kve@danskfjernvarme.dk

Borgmester Trine Græse tog hul på fjernvarmeudbygningen i Gladsaxe Kommune. En udbygninger der fortsætter frem til 2028. Foto: Vestforbrænding.

 • Læs op

Indhold

  Vestforbrændings udvidelse af fjernvarmenettet i Gladsaxe Kommune er en del af udbygningen Vestforbrændings samlede Varmeplan 2030, som skal koble op mod 39.000 husstande i syv kommuner på fjernvarmenettet i de kommende år.

  Udvidelsen af fjernvarmenettet spiller sammen med Gladsaxe Kommunes overordnede klimapolitik.

  - Vi er rigtig glade for, at også Gladsaxe-borgerne gerne vil opvarme deres boliger med fjernvarme, som er en billig og fremtidssikret varmekilde, siger Per Wulff, der er chef for Vestforbrændings fjernvarmeområde.

  Han tilføjer:

  - Og jeg kan kun opfordre andre borgere i kommunen, der overvejer at få fjernvarme til at springe til, mens tilmeldingen er åben i de enkelte energidistrikter. På den måde sikrer man sig at få fjernvarme, så snart det er muligt.

  Gladsaxe Kommune har de senere år for alvor sat turbo på udbredning af fjernvarme i hele kommunen. Det er ifølge borgmester Trine Græse et udtryk for, at man her er optaget af den grønne omstilling.

  - Og her er fjernvarmen et stort skridt på vejen til at nedbringe vores CO2-klimaaftryk. Derfor glæder det mig, at vi nu sammen med Vestforbrænding kan tilbyde endnu flere af vores borgere at skifte til en billig, nem, grøn og fremtidssikret varmeforsyning som fjernvarme, siger Trine Græse.

  Vestforbrændings entreprenør på projektet er M.J. Eriksson, og de forventer at grave hovedledninger ned i vejene og stikledninger ind til de enkelte ejendomme på Tordisvej og Erhvervskvarteret frem til fjerde kvartal 2024, og kunderne kan her forvente at få installeret en fjernvarmeunit i perioden fjerde kvartal 2024 til første kvartal 2025. Derefter følger øvrige syv energidistrikter frem til 2028.

  Andre klikkede på...