Gå til hovedindhold
Rammevilkår & Regulering
Dansk Fjernvarme
Varmekilder

Emissioner for affaldsforbrænding kan undlades i fjernvarmedeklarationen

Energistyrelsen anser det som retvisende metode, at varmeproduktionen ikke tildeles emissioner fra affaldsforbrændingsanlæg, fordi disse i forvejen tildeles affaldssektoren.

29. aug. 2024
Tekst af Kim Vejrup, kve@danskfjernvarme.dk
  • Læs op

Indhold

    Dansk Fjernvarme har primo august informeret om, at affaldsenergianlægs CO2-udledning ikke længere behøver at fremgå af fjernvarmedeklarationen og rangeringsmodellen, som kunderne modtager for deres fjernvarme. Dansk Fjernvarme har i samarbejde med Energistyrelsen nået frem til, at også CO2-ækvivalenter og andre emissioner heller ikke skal fremgå.

    Den tidligere oplysning om, at CO2-ækvivalenter og andre emissioner fortsat skulle medregnes var således ikke korrekt.

    Resultatet er bedre og nemmere at regne med og til glæde for fjernvarmesektoren.

    Metoden hvor CO2 udledningen fra affald og støttebrændsler i affaldsforbrændingsanlæg tildeles affaldssektoren tager udgangspunkt i Energistyrelsens klimafremskrivninger. Her er det alle emissionerne, som tildeles affaldssektoren. Derfor er det en retvisende metode i fjernvarmedeklarationen, at undlade alle emissionerne for den type anlæg.

    Det har ikke nogen indflydelse på andel VE (Vedvarende energi) for affald som brændsel eller støttebrændsler. Affald tæller fortsat 2/3 vedvarende energi.

    I kan se de nyeste informationer fra Energistyrelsen omkring CO2-rangeringsmodellen på siden Fjernvarmeselskabernes rangeringsmodel og anbefalinger til grønne omstillingsplaner.

    Hvis I har spørgsmål til udarbejdelsen af deklarationen og den standard vi bruger i Dansk Fjernvarme kan I kontakte Rasmus Nielsen på: ran@danskfjernvarme.dk eller +45 21941389.

    Skriv kommentar

    Andre klikkede på...